About

Instagram

Friday, January 28, 2011

hobi baru..!

salam..:)
hye readers....welcome back to my show...
the apricot's show...
wwoww..awesome gitu...
heeii..ok..don't talk to much..do not type it too long..
i just wanna share something new to you..
well,i don't thing it's new things for u..but for me..yeaahh..a little bit of jakun..;p

enjoy with these pictures..!

macam-macam bentuk

kreatifnya...ni boleh buat keychain

warna-warna yang cantik..dah macam inner shawl aku pulak..;p-sumber dari sus n felt product-nanti aku bg link

ok.now..apricot's show version bm..
korang tahu tak apa yang aku nak cerita tentang gambar di atas???..
haaa..itu adalah kain felt. Kain felt biasanya digunakan untuk keterampilan membuat boneka atau aplikasi pada baju anak-anak, biasanya dijual perlembar kira-kira 40cm x 40cm, dengan warna-warna polos tanpa motif...

korang mesti pernah tengok benda2 kat dalam gambar tu kan..
itu sesuatu yang menarik dah boleh dijadikan hobi..!
korang..aku ni..bab memasak no hal r..tapi,kalau menjahit..memang menguji kesabaran..
jahit benda2 simple boleh la..tapi..kalau nak kena jahit benda2 hiasan ni..adoiii..
aku kena betul2 dalam mood OK...dulu kat kmk..pernah buat jahitan manik..
lctrer bagi masa 2 minggu..padahal benda simple je..tapi,tu pun aku xboleh nak siapkan..
ahahah...
seorang perempuan,yang ada pelajaran,agama,bakat dan kelebihan.itu sudah semestinya sesuatu yang lain dari yang lain..:)..beauty with the brain..eheh..
sebenarnya,ni cadangan dari akak aku la..die suruh aku tengok satu blog ni..
menjual barang2 dari felt tu..memang cantik2 sangat..
aku pikir2,dari nak membazir lagi beli baju dan shawl..baik sekali sekala aku mencuba sesuatu yang baru..
betul tak kawan2..??..betul dan benar serta sohih..:)
setiap pelaburan perlu ada pulangan.pulangan tidak semestinya duit..kadang2 kepuasan itu lebih penting..
so..dah habis duit,penat..perlu lihat hasil kan..jadi..apa kata..kita mencuba hobi baru ini..
guna masa2 lapang...time stress ke..buat suka2..
aku belum sempat untuk try..tapi ada hati ingin mencuba..!..

jom cuci mata kat blog ni...

serius..tak tipu..memang lawa2...

kalau rasa2 susah sangat nak buat bagi permulaan..korang boleh BELI bukunya..sebagai tutorial or panduan


Thursday, January 27, 2011

AVIATION MANAGEMENT..best ke???



AVIATION MANAGEMENT
apakah yang anda mahu tahu??
aviation management..atau dalam bahasa kebanggsaan ialah pengurusan penerbangan..
korang tahu tak..kos ini masih baru di MIAT..baru ada batch yang ke-5..aku adalah batch yang ke-4..baru lagi kan..:)..senior kiteorang pun belum pergi on job training lagi..so,tak boleh la nak share2 pengalaman ngan kiteorang ni..kalau kat miat ni,waktu nak pergi kelas..orang boleh beza mana satu kos aviation management,avionic n mekanikal..mereka kata.."alaaa..yang pakai cantik2 mcm nak pergi fesyen show tu..budak management r tu.."..."yang asyik pergi library buat meeting group tu..budak management r tu"...aisshh..begitu la ye..pulak tu..ada lagi statement2 yang sangat kejam..aku pun malas nak taip kat sini..sebab nanti mood aku berubah jadi seperti serigala yang dah x makan 3 hari..;p..jahat oww statement dieorg..
korang kena paham..nama pun.."PENGURUSAN"..bakal mengurus kan,so..normal la kalau kami kena pakai kemas2 kan..nak mengurus orang lain..tapi,diri sendiri x terurus..pakai smart..because we will deal with people..customer..macam2 jenis orang..
arghhhh..tak kisah la anda semua doktor ke..peguam..engineer..tukang jahit..semua sama saja..!.manusia..makan nasi gak..so..xyah la nak beza2234567x....
so...banyak perkara yang aku nak bebel..bebel345x...ni..aku tak tahu la bagi korang ianya simple..tapi apa yang aku nak beritahu awal2 ni..aku menulis berdasarkan perbandingan kos avionic,mekanikal dan pengurusan di unikl MIAT..u korang aku tak ambil tahu..terima kasih..:)

perkara-perkara itu adalah..:

1.pensyarah kami semua hebat2 belaka...*pensyarah korang pun hebat gak~*..lecterer kami mostly dari industri..dari MAS..they are already retired then make a contract to teach us..pengalaman jangan cakap la kan..ada yang pernah jadi airport manager kat 5 buah negara..ex vice president..ex general manager..manager..n macam2 lagi r..aku tak pernah terbayang orang2 macam ni yang akan ajar aku...otak aku yang baru setahun jagung nak tumbuh,kena ajar dengan pemikiran orang2 macam tu..yang..woww.!!..terdiam n berangan merenung masa depan yang depan lagi..pengalaman aku 1st day kelas account n finance..lctrer tu ex vice president..die masuk2 je..terus mengajar..HARI PERTAMA..ye..aku dah r xde basic langsung tentang account..die boleh mengajar pumpang pumping pamping.dengan terms2 yang aku xpaham..dan slank lagi yangg kurang nak paham...tup3x...."ok..we're already finished 4 chapters for today"...within 2 hours only..!!..EMPAT CHAPTERS...korang rasa2..aku faham tak??..jangan nak kata tanya soalan..nak cakap apa yang aku tak faham pun aku xfaham apa yang aku tak faham..faham????..
semalam kelas die cancel..ada hal agaknya..so..dapatlah assignment free..thx sir..!..eh3x..tapi,aku tak fahamr..die x suka orang panggil die sir..pngil mr.ramzi je.."..hmmm..merendah diri..
walau apapun..aku memang tabik r orang2 macam ni..korang bayangkan r..dieorang gaji besar2,nak ke setakat mengajar kiteorang yang nothing ni.aku pikir2,gaji dah besar2..xyah la nak mengajar kiteorang ni kan..tapi..mungkin mereka bersungguh2..so..aku pun kena r bersungguh kan..but..BUT..i am stress now..macam mana nak start..UHUHU..xde istilah slow2..kalau dah 4 chapters dalam masa 2 jam..

2.assigmentssss kami tersangat best...1st week lagi dah dpt assgnemnt..student kos lain rileks2 lagi..siap cakap"eh..baru 1st week..dah present??"..haa macm tu la ye..setiap minggu ada presentation..yang aku rasa lecehnya..kadang2 tajuk tu simple..sangat simple..nak present dah la amek masa..pastu..wajib tanya soalan..kadang2 bila tajuk tu tersangat simple,wajib tanya soalan juga...jadilah soalan yang merapu2..kan dah amek masa lagi...benda simple jadi complicated...

3.namun,kadang2 ianya menarik gak...walaupun ada title "management"..xsama macam kos business yang biasa ada kat universiti lain..sebab ianya lebih specific dalam bidang aviation..so,kalau apa2 assignment..kiteorang kena kaitkan dengan aviation...case study and everything...must relate to the aviation field..bagi aku yang xde background family dari bidang aviation ni..agak pening sikit la nak faham keadaan tu..abang aku kos aircraft maintenance..tpi,die jarang gila cita tentang kapal terbang..kadang2 cita macam nak bajet je semua benda die tahu kan...

4.nak ambil kos ini...anda perlu menjadi "ULAT BUKU"..makanya,siapa rajin membaca,dia akan tahu..siapa x baca,xkan tahu..ni bukan macam kos mekanikal..nak tahu cara2 pasang skru,baca buku je dah tahu macam mana,..kena ada hands on..tapi..kos kiteorg tidak begitu..anda perlu penuhkan ilmu didada...dengan membaca segalanya...senang kata..anda kena.."TAHU SEMUA BENDA"...so,nak tahu kenalah membaca kan..hipotesis yang lagi tepat.."semakin banyak membaca,semakin banyak yang kita akan tahu"..memang kena banyak membaca la senang kata,kalau tidak..bila lecterer bercerita,korang akan jadi blur2 dan tak dapat nak bayangkan..pastu,mula r kat xfahm,lctrer ajar merapu n bla2x...~

5.time management..itu sudah semestinya..aku rasa,tak kisah la korang amek kos apapun..u mana2 pun...pengurusan masa tu sangat penting kan..senang kata,bukan student je.pekerja pun sama..oleh kerana,nama pun penerbangan kan..so,masa itu sangat penting..bukan masa itu emas..tapi..masa itu DUIT..$$$$..so far yang aku tahu,lecterer kt miat memang sangat mementingkan masa...tengok je macam main2,tapi bila bab MASA memang ok r..pastu,kan aku kata assingement banyak kan..semua kena hantar mengikut date yang ditetapkan,so aku pun secara tak langsung terdidik untuk punctual..setakat ni,aku rasa kalau berjanji dengan orang..pukul 3,pukul 3 la aku dah ada..kadang2 lebih awal..sebab aku tak nak tergesa2..melainkan aku memang betul2 ada hal,barulah aku terlewat..itupun,aku akan inform kat orang tu..untuk pengetahuan korang..aku tak suka menunggu dan ditunggu tanpa sebab yang munasabah..orang tunggu aku,aku tak suka..aku tunggu orang pun aku tak suka..bukan nak kata aku tak sabar,tapi kita berjanji kan..faham2 lah..kalau tak boleh nak datang tepat pada masa,beritahu..xsuka nak guna istilah.."janji melayu"..:)..

6.kena belajar dan bersedia untuk alert dengan berita2 terkini dan politik..argghh..aku dah  la tidak gemar politik..pastu korang kena alert tentang teknologi terkini..kan aku dah habaq,korang kena jadi seperti.."owwhhh dunia..aku lah manusia yang tahu segalanya"..HAAAH..!..yela,nak deal bukan dengan orang malaysia je.airlines company bukan dekat malaysia je..dari serata dunia..mereka lagi canggih bab2 IT ni..haa..jangan jadi manager yang kena tipu sudah..

7.Berdasarkan pengalaman aku,kos aviation management ni macam bachelor of talking..yehh,korang memang kena bercakap..speak out...tapi,aku tak lah banyak cakap sangat tentang kos2 ni..sebab ilmu belum penuh didada kan..;p...tapi apa yang aku perasan,sekarang dah tak segan sangat nak present..malu2 arnab kan..ahahah..belajar untuk bercakap agar orang faham bukan cakap piang piung payung...satu benda pun orang tak faham..kita kena tahu apa yangg kita cakap..bukan main cakap jee..:)

8.belajar untuk buat simple notes...short notes..short form..semua itu penting..sebab,buku yag tebal2 tu takkan korang nak hafal kan...belajar buat nota ringkas..lepas tu,3 jam lcterer bercakap kat depan tanpa henti..ada pulak masa die nak ulang2 cakap kan..so.,korang kena cepat tangkap dan tulis laju..guna short form..simbol supaya tidak ketinggalan..

sekian sudah info serba ringkas tentang kehidupan sebagai student aviation management.
dalam hidup ini,tidak semuanya serba sempurna..tidak semuanya indah..kadang kala kita perlu korbankan perkara yang kita sayang untuk berjaya..kita tak boleh nak dapatkan 2 benda dalam satu masa..life is about choices..when we find inspiration,we need to take action for ourselves.Even if it means making a hard choice,or cutting out something and leaving it in your past..be miserable or motivate myself.whatever has to be done,it's always my choice.ini pilihan yang aku dah buat.suka atau tidak,aku kena tempuhi..best or tak..kena juga habiskan..kalau kita tak dapat apa yang kita mahu..cintai apa yang kita ada..sebab yang ada pun belum tentu kekal..insyaAllah kalau ini takdirnya aku disini..aku sentiasa berdoa agak hikmah disebaliknya adalah sesuatu yang bermakna buatku suatu hari nanti..AMin..~..:)..

SALAM


Saturday, January 22, 2011

randomly about me~

1.saya tidak suka dan kurang gemar makan malam..melainkan betul2 lapar

2.kurang berminat untuk membela binatang..sebab tidak sampai hati dan takut dan mungkin fobia..kerana berdasarkan pemerhatian aku,kakak aku suka bela kucing,aku rasa dah nak dekat 20 ekor kalau dikira semuanya..tapi..sikit2 mati,bukan tidak bagi makan,tp kena langgar la,jangkitan virus,mati sebab penyakit la..aku pernah ada bela ikan.tp,letak dalam balang kecil,kesian kan..mungkin die juga perlukan kebebasan.mati juga akhirnya.hmm..aku xberapa ada masa untuk jaga binatang.so...aku rasa kalau dah sayang sesuatu,aku susah nak terima kehilangan.yup..i admit it.!...sebab tu,aku susah nak syg sesuatu.mungkin orang kata aku ego,tp mereka tidak tahu disebalik itu.:)

3.kurang minat nak pakai high heel..tp,suka tgk orang pakai high heel.nampak cantikk..!.:).ada satu je high heel.itupun baru 1st time beli dan 2x pakai.;p..lebih prefer wedges.ianya lebih selesa..boleh buat aku jalan lebih laju..lebih laju dari pakai high heel,sedikit lambat dari sandal..ahahah

4.kurang gemar makan daging..tapi bukan tidak pernah makan langsung.jaranggggggg sangat.setahun boleh kira kowt..ambil dalam kuantiti yang sikit,itupun kadang2 x habis.

5.tidak suka perokok...PEROKOK..MEROKOK..ROKOK...asap rokok lagi 3x tidak suka.!.paling menyampah kalau situasi di kedai makan ada orang merokok..huh..

6.tidak suka pergi tempat yang bising dan ramai orang.nanti aku akan jadi pening kepala.love shopping but hate shopping complex..;p..mcm mana tu..(",).

7.fesyen???what kind of feyen that i like.."simple but pretty"..orang kata.."less is more"..kan..
kadang-kala fesyen membuatkan aku rimas,buang masa,menyukarkan pergerakan.that's why,kalau aku bersiap secara formal,hampir satu jam.gosok baju,mandi,dan bersiap..makanya,perlu tahu tempat,keadaan,situasi untuk berfesyen..contoh:
kebiasaannya pakai t-shirt n jeans,nampak lain sket..pakai dengan selendang..still simple,tp nmpk fresh sket..:)

8.suka memasak..!.:)..SUKA MENCUBA RESEPI LAUK..kurang minat nak buat kek or western food..lebih kepada lauk2 kampung la..lauk yang korang makan dengan nasi setiap hari tu..:)

9.i am unpredictable.flexible,but when it comes into rules,i am quite strict.:).skema kowt.kadang2 aku rasa di sebabkan peraturan,aku x boleh nak jadi diri sendiri.tp,aku juz pikir,hidup perlukan peraturan,cuma jangan bagi sampai aku rasa stress dan terpaksa.padah tu.!..ahaha.menulis lagi tulus dari bercakap.aku boleh explain sesuatu yang tersirat dari A-Z tp,tidak dengan secara lisan..i love writing.:)..

10.aku kurang gemar dengan orang "bermulut manis"...romantic is an action,not by words.

11.sukar study waktu malam..antara jam 8-12..lebih suka study pagi..jam 3-6pg..lebih senang masuk..sunyi..tp,kat hostel,seram sket..ahaa..mungkin dah terbiasa dari sekolah.pukul 3 baru start study.

12.saya perahsia...boleh menyimpan rahsia..bagi aku,rahsia adalah satu amanah dan kepercayaan orang dekat kita..remember.."trust is like a vase,once broken..though u can fix it the vase,it will never be same again".bukan mudah nak mendapatkan kepercayaan orang..plus,believe what Islam teach us.."kalau kita menjaga aib orang lain,Allah akan menjaga aib kita"..insyaAllah..:)

13.cinta..CINTA..macam aku ada beritahu,aku susah nak sayang orang...ego ke..??hmm..x mudah nak tunjuk sayang tu r..sebab aku takut akan kehilangan..cinta padaNya saja yang aku yakin..

14.pemalu...dan kurang berkeyakinan.huhh..ini paling aku susah nak ubah..tp,kalau dah kenal.aku boleh jadi talkactive pulak.situasi biasanya berlaku dalam kelas..aku kena "baca" dulu lecturer ni jenis macam mana..then,baru boleh buat pape..samalah kalau nak kenal orang,mungkin pendiam dulu..sebab xtau lg die jenis macam mana kan..

15.minat orang yang lebih berusia dari aku..!.arash mohamad..anuar zain..uwarghh....minat perempuan dan lelaki berkaca mata..aku xtau la,cermin mata tu penyeri kowt..ahaha...

16.aku tak suka terlalu memberi dan terlalu menerima..perlu ada give and take..

17.kurang gemar minuman manis..kalau coca cola,pepsi or jenis2 minuman bergas lagi TIDAK SUKA..biasanya,minuman manis bila ianya sejuk je..kalau x..aku x berapa nak minum..

18.selalu berangan bila la nak dapat menunggang motor berkuasa tinggi...x cukup kuat lg..lesen pun xde..sukaaaa..sukaaaaaa..sangat motor2 begitu..

19.xde kawan rapat..kawan baik ramai,tapii tidak serapat aku dengan akak aku...akak aku??die teman rapat,baik,driver,bibik yang mengemas kerana aku chef rumah..;p...

20.suka lagu lama2...xsuka rock..or lagu2 yang merosakkan gegendang telinga aku..serta membuatkan jiwa gua kacau beb...jiwang2 xpe..;p

21.1st love....waktu umur 18 tahun...lelaki sebaya,muda,,tp berjaya buat aku jatuh cinta..cerita lama~


22.obses tentang berat badan...senang turun dan senang naik berat badan..


23.aku tak suka memaksa dan dipaksa..lagi2 tentang hal peribadi..disebabkan aku ni jenis tak pandai nak "bercakap"..orang susah nak faham aku.kadang2 pikiran aku berbeza dengan tindakan..so..aku lebih suka mendiamkan diri dulu kalau ada masalah...jadi,dalam tempoh masa mendiamkan diri.aku xsuka orang tanya macam2..nanti serabut jadinya..


24.suka membaca tentang sains dan islam..psycology...kehidupan dan pendapat orang lain..i don't love politic..but in aviation management,i have to know about politic..urghhh..





"Never give up on what you really 


want to do. The person with big 


dreams is more powerful than one
 

with all the facts."


~i don't have any answers if people keep on asking 

me..why u take aviation management..???..can i 

just keep on crying..again and again..???..but 

what i believe and i must believe..things happen 

for a reason.so,the first thing that i have to do is 

be grateful and pray..then,Allah will help me.He 

knows most about me and what will happen for 

tomorrow..~





dimulakan dengan bismillah..:)





A     is for   Allah

it's not easy to get A in your life..but it's not impossible...
let's start our day with bismillah..even for a simple things..
very easy right.??..yesss..!..as easy as ABC..123..:)
 May we get bless from Him...dipermudahkan segalanya..insyaAllah..

Friday, January 14, 2011

masih



masihku tak berdaya..

melupakan mu
dihatiku berkata
apakah sebenarnya cinta
di hati ini
hanya mainan semata

Namun kau tak mengerti
apa sebenarnya yang telah terjadi
di diri ini

Kau yang masih di hati
tidak terdaya untuk mengundur diri
dari mu

Setelah engkau pergi
tiada apa yang ada di diri ini
kuharapkan kau berubah hati
semoga kau akan kembali di diri ini



Friday, January 7, 2011

pencinta COKLAT...!.

salam..:)

 hari ini tidak jd pulang ke miat gara2 akk demam..xpe..dimaafkan..kerana kita merancang,Allah tentukan..:)

tekan2 papan kekunci..sambil melayan chat di fb..smbil menjengah2 artikel di blog i luv islam..!..tetiba..rse mcm nak makan COKLATssssss..tp..rezeki mlm ni tersangatlaah bnyak..ada nc lemak..chicken wings..n burger prosperty..Alhamdulillah..maka..hasrat untuk mkn coklat dilupakan sementara..tp kan..tapi..aku perasan..klu makan coklat,kt hostel lg best...klu blk rumah,selera tu akan hilang..sbb rumah bnyk makanan lg sedapp dri miat.!..nyum..nyum2x..xpe..sy brsyukur..dri xmkn langsung..

so..how r u today??hope u r fine..better than yesterday..hidup perlu diteruskan bro..!.jgn sedih..waa xsuke tgok org sedih2..touching lebih2...nnti wa jd sebak maaa..trus meleleh airmata mcm hujan n teriak kuat2 mcm petir n guruh..haaa.baik korg jgn sedih2..aku klu sedih jd cmtu,tlong lah kesian kt aku k..;p..sori la..sbb ada idea nk mnulis..maka,hasilnya pnulisan dan isi jd hyperbola.!cikgu bm zaman aku kecik dlu ajar..klu nak menulis..kena ada hyperbola..bru best..org nak bca pun jd hyperactve..ehh??..kowt laa..

bagaimana nak memulakan cerita ni??
hmmm..begini..tahukan anda..siapa penggemar coklat..anda pastinya seorang yg hebat..!!..(psni semua duk cari coklat nk makan..sbb nak bajet diri hbt kn..;p)..ahaa..
kenapa saya kata anda hebat???sebab..setiap kali anda makan coklat,,tp,pstikan anda memang PENGGEMAR coklat ye..klu x,bce ini entri sgt membosankan n korg xdpt feel..xkhusyuk waa ckp sama lu....bermakna,suka makan coklat..so..klu korang mkn coklat,korang akan menikmatinya..dari awl hingga akhir..setiap kali korang bukak mulut nk ngap.!..ngap..!.coklat tu..*awas bg pemerhati..jgn smpai terliur*..korang akan makan smpi tertutup2 mata..mata besar jd bulat..mta bulat jd segi tiga..mata kecik jd besaRrrr..!..HAAAH..korang tgk..betapa besarnya implikasi bg penggemar coklat yg sedang makan coklat..korang x cover2 cun semua tu..dh xpeduli klu ada org hensem lalu depan..(sbb tu sy suka mkn coklat dlm bilik jeee..)..;p..



tengok..mata besar pun dh tertutup..punya la menikmati coklat tu kan


jangan sampai comot gini kalau makan di khalayak ramai..

org kata..org taip..org tulis..org baca..klu mkn coklat ni boleh jd gemuk...ALAMAK..!..tkutnyaa..takut..BUWEEKKK..x takut pun..sje nak tkut2 kan korang..korang jgnlah makan coklat tu pg,ptg,malam..mkn ulam ngn coklat..mkn nc lauk coklat msk udang..minum air perisa juz coklat..mmg sengal la kan klu korg buat gitu..adoiii..yg pnting mkn coklat ni kena berjadual..jgn ikut suka korang je..pstu malas nak senam...mmg lah gemuk..heellloo..klu dh makan tu..mmg la jd lemak,klu mkanan yg sptutny jd tenaga tu xdigunakan or dibakar..huuu..apadaa..tgk ni..aku duk rumah..rse sdikit tmbam..kenapa memasak xboleh jd kurus??sbb pas mkn aku makan lebih bnyk dri yg aku bakar lemak..LOL....;P

coklat ni..ada macam2 jenis..so..korang kena pandai pilih..xheran lah..klu org memilih coklat.."eh..i nak cadbury..xnk yg 20sen..u ni kdekut duit..tahi hdung pahit",kata seorg wanita kepada bf nya..sadis tul..nak tau sebab??sebabny..coklat bukan sekadar coklat..coklat juga boleh bg khasiat..dan faedah..mari berkenalan dgn jenis2 coklat dahulu ye..:)

1.Couverture
ini adalah coklat yg terbaik..sebab peratus lemak koko sgt tinggi..maka..akan menghasilkan rasa yg sgt sedapppp..sehingga menjilat2..coklat jenis ni sesuai untuk coklat buatan tangan..yg ada bentuk2 tu..~
2.Milk coklat
ada campuran cocoa butter,gula,coklat cair,susu dan vanillah..waahaa.sedap..tp..mcm bnyk  lemak jeeerk..coklat ni paling bnyk digunakan.coklat ni paling famous..yela..klu bg kt budak2..msti suka kan..ada kndungan susu..owh ye,bg yg suka buat2 kuih tu..milk coklat xbpe sesuai,sbb coklat jenis ni mudah hangus klu dicairkan..awas..coklat susu lebih tinggi kalori..
3.Plain coklat
coklat ni sesuai klu nak buat kuih..sbb lebih bnyk rasa..
4.White coklat
campuran cocoa butter,gula,susu dan vanilla..sesuai kalau nak buat dekorasi kt kuih2..jgn konfius milk coklat n white coklat..rasa lain..milk coklat lg sedappp..oleh kerana coklat ni pun mudah hangus.so..korang kena masak ngn penuh kasih sayang..coklat  ni juga hasil dri lemak coklat

so..tu la antara jenis2 coklat yg biasanya kita jumpa laa..aku rse ada lg..tp xyah citee la..nnti jd lg konfiuss..untuk pengetahuan korang,antioksidan dlm coklat tu..boleh mengurangkan risiko sakit.. jantung.mengurangkan tau..bukan terus hilang.. dengan cara mencegah oksidasi Low Density Lipoproteins (LDL) atau yang sering disebut lemak jahat..selain tu..boleh membangkitkan mood..(sebab tu,kalau org stress or sedih suka makan coklat..mcm aku)..eheh..boleh memanjangkan umur..(kalau dh ajal..xtau la)..buat kita hepi..dan..dan..boleh jd MASKER..!..tau x??masker yg org pmpuan suka tepek2 kt muka tu..dan boleh buat jd awet muda..!..haa.kalian tunggu apa lg?silalah ke pusat membeli belah sekarang..dptkan coklatt yg original..:p

tangan dah penat menaip..maka..nak bg gmbr2 sket..bg gambaran..bentuk2 coklat ke..supaya korag terliurrr..eheh


ni coklat yg biasanya org buat masak tu..buat kuih


waahhh..wahhh.terujanyaaa..mcm2 bentuk..menarik.."heyy..cantik tertarik..menarik kau mmg da bommbbBbBB..!"..*TETIBE*..;p


haaa.yg ni..lg la kaaann..sedapnyaaa..aku xtau pun sedap ke x..tp..semenjak kisah percintaan ct nurhaliza dgn dato'k..aku pun try la..n mmg sedappp ggiler..1st time try kat cameron highlands...perghh..terbaik.

kalau coklat2 yg biasa tu..aku suka jenama cadbury je..sebab ada macam2 jenis..coklat2 yg mahal xmampu lg nak beli..btw..nak beli coklat2 ni pun..korang kena awasi kandungan..mne tau ada geletin..lemak2 bntg yg haram ke..so..hati2 ye..lg2 la coklat2 yg mahal2 jenama luar ngra tu..



alololo comelnyaa..nak coklat cmni laa..ehe

itu sebagai penutup..

"hari-hari makan coklat.sampai terliur.
coklat dimakan pda waktu malam..
sudah malam saya mahu tidur..
sekian saja..wasalam.."


bye korang..bye...!!!!..BYE