About

Instagram

Friday, January 28, 2011

hobi baru..!

salam..:)
hye readers....welcome back to my show...
the apricot's show...
wwoww..awesome gitu...
heeii..ok..don't talk to much..do not type it too long..
i just wanna share something new to you..
well,i don't thing it's new things for u..but for me..yeaahh..a little bit of jakun..;p

enjoy with these pictures..!

macam-macam bentuk

kreatifnya...ni boleh buat keychain

warna-warna yang cantik..dah macam inner shawl aku pulak..;p-sumber dari sus n felt product-nanti aku bg link

ok.now..apricot's show version bm..
korang tahu tak apa yang aku nak cerita tentang gambar di atas???..
haaa..itu adalah kain felt. Kain felt biasanya digunakan untuk keterampilan membuat boneka atau aplikasi pada baju anak-anak, biasanya dijual perlembar kira-kira 40cm x 40cm, dengan warna-warna polos tanpa motif...

korang mesti pernah tengok benda2 kat dalam gambar tu kan..
itu sesuatu yang menarik dah boleh dijadikan hobi..!
korang..aku ni..bab memasak no hal r..tapi,kalau menjahit..memang menguji kesabaran..
jahit benda2 simple boleh la..tapi..kalau nak kena jahit benda2 hiasan ni..adoiii..
aku kena betul2 dalam mood OK...dulu kat kmk..pernah buat jahitan manik..
lctrer bagi masa 2 minggu..padahal benda simple je..tapi,tu pun aku xboleh nak siapkan..
ahahah...
seorang perempuan,yang ada pelajaran,agama,bakat dan kelebihan.itu sudah semestinya sesuatu yang lain dari yang lain..:)..beauty with the brain..eheh..
sebenarnya,ni cadangan dari akak aku la..die suruh aku tengok satu blog ni..
menjual barang2 dari felt tu..memang cantik2 sangat..
aku pikir2,dari nak membazir lagi beli baju dan shawl..baik sekali sekala aku mencuba sesuatu yang baru..
betul tak kawan2..??..betul dan benar serta sohih..:)
setiap pelaburan perlu ada pulangan.pulangan tidak semestinya duit..kadang2 kepuasan itu lebih penting..
so..dah habis duit,penat..perlu lihat hasil kan..jadi..apa kata..kita mencuba hobi baru ini..
guna masa2 lapang...time stress ke..buat suka2..
aku belum sempat untuk try..tapi ada hati ingin mencuba..!..

jom cuci mata kat blog ni...

serius..tak tipu..memang lawa2...

kalau rasa2 susah sangat nak buat bagi permulaan..korang boleh BELI bukunya..sebagai tutorial or panduan


No comments:

Post a Comment