About

Instagram

Friday, April 22, 2011

hari terakhir sesi semester 2

salam..:)
sudah lama tidak mengupdate entri baru...
seperti membawa diri sebentar...ada yang rasa nak menulis..meluahkan..tapi..maklum lah..nanti ada yang terasa..
so..xperlu tulis kat sini lah..lupa plak..kadang2..blog ni public..semua manusia boleh baca kan..

what's in my blog??
nothing..just the old story...the sad story..
sebab apa..sebab..kalau saya hepi and excited sangat..nanti merapu2 saya tulis..
so..better jangan menulis..

semester 2 ini sangat penat..
macam-macam yang terjadi...bukan penat dengan subjek2 baru dan banyak..credit hour kteorang pun banyakk..
tapi..penat dengan karenah2 manusia lagi..haishh..xtahu la..memang macam ni kowt kehidupan..
owh ye..btw..lupa nak pesan..sebelum baca lagi jauh2..kalau dengar blog apricot pie je..dan anda rasa tak suka..janganlah baca ye..sebab xde paksaan pun..dalam kehidupan kan kita kena buat pilihan..;p

2 minggu terakhir amat meletihkan..sehinggakan..
saya rasa seperti tiada masa untuk berfikir tentang
"itu".....
dah hujung2 ni lah...banyak betul kelas ganti...ok..*ini bukan merungut,tapi imbas kembali*..ehhee
selalunya..kelas sampai rabu..makanya..khamis dan jumaat dah ada masa siapkan group assignment..
yang saya tak faham..mengapalah..dah hujung2 baru lecturer nak bagi assignment yang markahnya...30/40%...
haiyooo...orang kata..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian..ni..bersenang2 dlu..bersusah2 kemudian..*pening2 nak bca bca ayt*...
2 minggu lepas x ingat sangat kejadian2 nya...
minggu ini???wahhh...

pagi,petang.malam..
saya tak pernah merasai buat kerja sehingga tidak tidur langsung...!..
yes..i did it...assignment ekonomi..ok..ada salah sendiri sebab gatai nak jalan2 hari sabtu..pergi zoo negara..
sebab apa??sebab itu jemputan dari my sister..kalau tak pergi,nanti hati die besar.!!..besar sampai meletop.kan parah..ahahah..
so..hari ahad tu..start buat assignment..dari malam sampaiiiiii esok paginya..nak hantar pagi2..kelas pukul 8.30 kan...
so..apa yang terjadi??semua mata kuyu pergi kelas..ingatkan saya sorang xtidur buat kerja..yela..orang lain kan lagi hebat..mesti mereka sudah siap lagi awal dari saya...letih sangat hari isnin tu..sampaikan tidur 5minit pun rasa macam 1 jam..haishh..

habis cerita hari isnin..selasa..presentation law of contract..30%....ok..perhatian..ini smua individu punya kerja..so..
faham2 lah ye..
habis buat ekonomi terus sambung buat slide law...
hari rabu..siapakan slide untuk statistik...fine..ini memang kerja dari awal bulan..tapi,masuk dalam kos aviation management..anda akan rasa seperti cepatnya masa berlalu..kerja demi kerja..tidur demi tidur..masalah demi masalah..maka..tup2..dah hujung sem..dah kena hantar a big assignment..yang ni leceh sket..sebab kena hantar..draft report..full report..slide..present..edar form..and.!!..belajar guna spss..hahh..power kan kami..pergi kelas miss sehari je..dah terus."pandai" guna software ni....habis dscussion pkul 2 pagi ok..tu pun..slide x siap lagi malam tu..pukul 8 pagi dah kena ada kat confrence room 2...ye.!..sudah pasti ramai yang mengeluh..berbicara..dan macam2 lagi..tapi..nak buat macam mana kan..dah tanggungjawab...xle nak lari la...
sehinggalah cerita untuk hari khamis..kemudian

hari jumaat..ada midterm mandarin..ingatkan senanglah sangat kan..tup2..
haiyooo..susahhhh..haa..gelabah bukak kamus..tu pun..macam jeling2 orang sebelah..ahaha..

jeng..jeng..maka tamatlah hari terakhir sesi pembelajaran semester 2..
22 april 2011..

hari isnin dan rabu kena hantar learning log dan full report statistik plak...
sedar tak sedar..saya dah hampir tamat semester 2...
kemudian sem 3,4,5,6,7,8..ok..jauh lagi perjalanan..dekat masa berlalu..3 tahun lagi..
harap2..tiada subjek yang fail untuk semester ni..takuttt sangat..semua subjek xde basic..account..law..macam2 lahh..huhu..
to all my classmates..wish u all da best.!!..*bajet macam mereka bca pulak kan.;p*..

saya masih belajar nak mencintai bidang ini.!!!.MASIH.belum berani untuk jatuh cinta..terlalu banyak dugaan dan cabaran..bagi mereka yang minat..dan hebat..bolehlah dengan berlagak kata.."senang je aviation mngment ni"..saya hampir2 putus asa tau....tapi,setiap kali nak putus asa..mesti ada "suara hati" berbisik..."terussskan.."..makanya..saya yakin..yakin...semua ini pasti ada hikmah..setiap kepayahan dan kesusahan..pasti ada didikan..didikan Allah itu datang secara tersirat...semua orang mahukan kejayaan...cuma..jalannya pasti berbeza..liku2 kehidupan..kalau anda bertuah..pasti mudah perjalananya..jika tidak..Allah menguji..bukan mendera...

p/s:..panjang celotehhh..sudah magrib..selamat menunaikan solat maghrib.:)

wasalam~

1 comment:

  1. HAhHAHAHahHA~ kutuk aku eehhhhhhhhhh...
    tp xpe r.ko pon org blanje kot mkn free.ceh.dpt bergamba lawa2 plak tu. jadik model free lagi plak tu tetibe.hhahah

    ReplyDelete