About

Instagram

Saturday, May 28, 2011

tiada duka yang abadi..:)

salam..:)

tiada duka yang abadi...hadapinya dengan senyuman..:)..:)..:)..
ehhh..orang tengah sedih,senyum sorang2..dah gila ke apa??..
BUKAN..
tapi,sekadar mahu tunjukkan bahawa kita positif dalam kesedihan yang ditanggung..

kalau sedih macam mana pun,kena slow2 hadapinya..
jangan sampai hilang agama..bunuh diri..hilang iman..hilang percaya padaNya..
Allah lebih mengetahui segalanya..kembali padaNya..:)
ehh..ini bukan kisah hati..
tapi kehidupan..

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah .
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah 

setuju??
wajib..kerana yang terjadi akan tetap terjadi..masih ingat teka-teki imam Al Ghazali??
perkara yang paling jauh adalah masa silam..naiklah kenderaan paling laju..buatan jepun..amerika..teknologi tinggi..kita takkan dapat kembali pada masa lalu..:)


Tiada duka yang abadi didunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam akan berakhir, hari  akan berganti
Takdir hidup akan dijalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya



Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki segala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

kalau semua orang boleh kembali pada masa lalu..pasti kita takkan pernah belajar dari kesilapan..
pasti tiada yang pernah kenal erti kesedihan..seolah2 hidup tiada motivasi..tiada warna2..
kerana kita pasti akan kembali pada masa lalu dan perbetulkannya..
jika begitu..tidaklah dikatakan.."takdir Allah".kerana manusia boleh mengubahnya..
benar bukan??

jika saya sendiri diberi peluang..banyak perkara yang ingin saya perbetulkan..
saya rindu masa lalu..


nite..:)

Monday, May 23, 2011

santai petang di sungai lurus

salam..:)

apa yang kalian buat waktu petang harini???
tidur?keluar riadah?menonton tv sambil makan pisang goreng dan teh panas..nyum3x..sedapnyaa..
aktiviti petang saya harini..hampir nak ke tidur..tapi,tak jadi sebab teman akak hantar nenek pulang ke kampung
senggarang
haaaa???
di mana tu??..:)..bagi bukan orang batu pahat..barangkali,memang takkan ada kewujudan tempat ni..
tapi,memandangkan nenek kami orang sana..sudah semestinya kami tahu..tak jauh dari rumah..lebih kurang 30-40minit..
senggarang ni..macam pekan la lebih kurang..kedai2 runcit ada la..itupun tak banyak..shopping complex??harap maklum..tidak ada..

TAPI
senggarang ada pantai..heii..walaupun tidak secantik pulau tioman ke..pulang langkawi ke..
tak mengapa..tak mengapa..
kita cuci mata dulu..




jika kamu bersedih..lihatlah ke langit yang luas terbentang..pandanglah keindahan pantai..menikmati alam ciptaan tuhan..pasti kamu akan mensyukuri nikmatnya..


berjalan di muka bumi milik Allah..jangan pernah bongkak dan sombong lagi angkuh..engkau lihat ciptaanNya..pasti diri berasa begitu kerdil


p/s:saya bukan photogrpher profesional..lagi nak edit2 pulak kan..jangan gelak2 tengok ini gambar ye..sumpit kang.!..;p

bila tengok pantai..
apa yang kalian rasa???

alahai Ashraff Muslim


salam.:)
tadi baru terbaca kisah ashraff muslim bersama tunangnya ke jakarta..
buat apa??
cari baju kawen ke??
uwarghhh..
kecewa sambil naik buai laju2....
sob..sob..sob...:'(



sweetttttttnyaaaaaaaaa..mcm lolipop..haishh


sila sedia maklum..saya memang suka jejaka berkaca mata..ahaa


nak lebih2..hang pi baca sendiri..

saya mahu kisah hidup macam ini..boleh tak..;p

show your love

salam:)

sudah jam 2 pagi..saja,mahu ambil mood untuk menulis waktu macam ni..
malam ni hujan..lepas ni kalau tidur mesti lena kan..;p

entri ringkas saja..barsahaja..santai..tapi memberi makna..
pernah rasa nak luahkan..tunjukkan kat orang yang kita sayang bagaimana sayang kita pada dia..
tapi..tidak kesampaian...
mungkin dia tidak memahami "bahasa badan"..mungkin kurang cara..mungkin tidak kesampaian..

bagaimana???
jika kita dipihak yang ingin disayangi...dan pihak yang menyayangi..
pasti masing2 memendam rasa..
sudah puas menyayangi,namun masih tidak mencukupi..
ataupun..kasih sayang itu perlu berkata2??..
"akulah kasih sayang itu"
apabila memendam..makan hati..
mahu diluah takut tidak bersyukur..
mahu dibiarkan..masih dihantui..
kerana apa???

KERANA
dalam hati masih ada sayang

perasaan bagaimana yang harus kita ekspresikan
mustahil perasaan boleh berkata-kata
ku tinggalkan nota hati..
dibiarkan kosong...
jika sudah tiba masanya...
aku yakin...
cinta anugerah dariNya yang pasti menjadi pena nota hatiku


p/s:akak kata..gambar ni tidak ada nilai kasih sayang..MAYBE..ataupun ianya berbeza terhadap individu..begitu juga kasih sayang aku pada manusia..saya sukar nak tunjuk sayang pada orang .
kalian ada cara???

SHOW YOUR LOVE IF YOU REALLY LOVE SOMEONE..
IT DOES'NT MATTER HOW LONG YOU HAVE TO TAKE..JUST TO SHOW..
I LOVE YOU..
but
if you can't love...
don't forget..we always have Allah...
u don't need to say..i love You..
because you heart will always say it if you do..
He knows everything..inside and outside..
pray to Him..

wasalam
nite..:)


Wednesday, May 18, 2011

teka-teki Imam Ghazali

salam..:)

hello readers...:)...
i hope that you are in a good mood...
since my study leave almost for 2 months..I've started get bored here..same timetable..
sleep..reading..on9..eat..going upstairs..downstairs..cooking..
but..i'm still be grateful..coz..it's not easy to get all of it at MIAT..huhu..
i just want to fulfill my free time with something that is good for myself..
learn new things..improve myself..reading..everything..as long as it can give benefit to me..

here is something that i just copy n paste..
I've read about it..and i think it is interesting to share..
well....do you know who is Imam Ghazali???

Muhammad al-Ghazali remains one of the most celebrated scholars in the history of Islamic thought. His exceptional life and works continue to be indispensable in the study of jurisprudence, theology, philosophy and mysticism. The tens of books that he left behind were the result of an inquisitive mind that began the quest for knowledge at a very early stage. In the introduction to his autobiographical work Deliverance from Error (Al-Munqidh min al-Dalal, p. 81), al-Ghazali said:

“The thirst for grasping the real meaning of things was indeed my habit and want from my early years and in the prime of my life.  It was an instinctive, natural disposition placed in my makeup by Allah Most High, not something due to my own choosing and contriving. As a result, the fetters of servile conformism fell away from me, and inherited beliefs lost their hold on me, when I was quite young.”



*makluma lanjut boleh search sendiri ;p*..

Suatu hari Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya dan kemudian beliau memberikan pertanyaan teka-teki


Imam Ghazali : “Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini?”
Murid 1 : Orang tua
Murid 2 : Guru
Murid 3 : Teman
Imam Ghazali : Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu adalah janji Allah SWT bahawa setiap yang berjiwa pasti akan merasakan mati (Surah Ali-Imran : 185).



Imam Ghazali : “Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini?”
Murid 1 : Negeri Cina
Murid 2 : Bulan
Murid 3 : Matahari
Iman Ghazali : Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, kita tetap tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama.



Imam Ghazali : “Apa yang paling besar di dunia ini?”
Murid 1 : Gunung
Murid 2 : Matahari
Murid 3 : Bumi
Imam Ghazali : Semua jawapan itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (Surah Al A’raf : 179).

“Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk (isi neraka Jahanam) kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah SWT) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah SWT), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah SWT). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai”.


Imam Ghazali : “Apa yang paling berat di dunia?”
Murid 1 : Baja
Murid 2 : Besi
Murid 3 : Gajah
Imam Ghazali : Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (Surah Al-Azab : 72).

“Sesungguhnya Kami telah mengemukakan amanat kepada langit, bumi dan gunung-gunung, maka semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka khuatir akan mengkhianatinya, dan dipikullah amanat itu oleh manusia. Sesungguhnya manusia itu amat zalim dan amat bodoh”.
Yang dimaksud dengan amanat di sini ialah tugas-tugas keagamaan.
Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah (pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka karena gagal memegang amanah.



Imam Ghazali : “Apa yang paling ringan di dunia ini?”
Murid 1 : Kapas
Murid 2 : Angin
Murid 3 : Debu
Imam Ghazali : Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali di dunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat.



Imam Ghazali : “Apa yang paling tajam sekali di dunia ini?”
Murid-murid dengan serentak menjawab : Pedang
Imam Ghazali : Itu benar, tapi yang paling tajam sekali didunia ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri.



wallahualam..:)...
mari kita renung2 kan..


nite..!

Thursday, May 5, 2011

when your dreams comes true..!

salam..:)

hye..harap2 kalian sihat sejahtera bersama orang tersayang..
well..since today is the last paper for this week..i just feel.."ouwhh..lega sedikit"..if not..i might be someone that 
we call it as NERD..waah.!..nerd..it was me..ahhaa..really strict with the rules and regulation..
timetable sentiasa dipatuhi..if not..i tak boleh makan..denda diri sendiri..
yeAAHH..3 years ago..when i was at secondary school..prefect~must be punctual and on time maa..

ouppss..stop..stop..dah telajak cerita..banyak sangat nak bercerita..nanti kering idea..dah jadi senyapppp je..so..kita teruskan dengan tajuk kita pada hari ini..

"WHEN YOUR DREAMS COMES TRUE"

HAA..
..
...
korang pernah terpikir tak..apa cita-cita..angan-angan korang or apa2 saja yang korang rasa ianya..
"it's miracle of life"..wahh..gitu kan..
pernah terpikir angan2 nak pergi new zealand..jalan2..makan angin..tapi..fikir3..ianya mungkin..
"suatu hari" nanti..tak pun.."berangan je la..tengok gambar pun jadi lah.."..
.
.
.FIKIR..FIKIR..FIKIR.
punya fikir..
tiba-tiba sekarang ni bila korang imbas kembali..rupanya korang dah berada dalam keadaan tu..
haa..ni nak cerita betapa jakun saya waktu kecik-kecik dulu..DULU laa..sekarang tak..;p..
zaman muda-muda..umur tak mencapai tahap remaja lagi..
saya selalu jakun bila nampak kapal terbang..since my room ada veranda..so..malam2 tu kalau ada masa lapang..sukalah duduk kat veranda tu..tengok bintang2..bulan..tiba2 nampak lampu kelip2 kat atas awan tu..owhh..!!..teka..teka..itu adalah kapal terbang..maka..saya akan panggil adik2 untuk tengok jugak..walaupun tak nampak kapal terbang apa..janji saya pasti itu adalah kapal terbang..bukannya belon udara panas ye..biasanya seperti saya yang normal iaitu cepat excited..maka saya akan jerit dari veranda tu.."ehhh..kapal terbang..cepat tengok.!!.."..haa..camtu lah..jakun kan..padahal tak nampak pun..cuma tahu bila ada lampu kelip2 tu maknanya ada kapal terbang..
teruslah berangan untuk jadi pilot..serius.!..cita-cita asal nak jadi pilot tau..
kalau tengok orang pakai baju putih smart2 tu..ngn topi warna hitam..sambil bawak beg tarik..maka..saya pun terus BERANGAN..~..
dulu banyak juga la ambil tahu dunia or kisah2 pilot ni..zaman friendster dulu..rajin jugak la add orang2 yang tak kenal ni..tapi..amek jurusan penerbangan..ahaha..bila pikir2 semula..lawak je..
rasa macam kagum gila dengan bidang penerbangan ni..
owh ye..bukan setakat kapal terbang je yang saya jakun..helikopter pun..oleh kerana rumah dekat dengan stadium..so..bila ada majlis yang orang kenamaan akan "turun padang"..akan adalah helikopter kan..sanggup suruh abah bawak..janji lalu je depan stadium semata-mata nak tengok helikopter tu..padahal nak tengok kat internet pun boleh..ehh.!!.kan dah kata..I NI JAKUN..;p..

lepas tu..kalau pergi bercuti yang melibatkan perjalanan jauh n perlu naik flight..apa lagi..mesti rasa seronok lah kan..baru masuk airport je...dah berangan pilot nak g terbang ni..ahahaa..
tengok keadaan sekeliling..kiri dan kanan..semuanya orang yang berpakaian kemas..tapi..masa kecik2 dlu..tak pkir lagi sistem-sistem airport ni..so..apa yang saya pandang sekadar..pilot dan pramugari..dan pramugara..bila cerita tentang kapal terbang je..balik2..mesti pilot dan pramugari je ada dalam mind setting..
1st place yang saya pergi adalah kuching,sarawak..masa tu air asia tak femes lagi kowtt..so,naiklah MAS..

pengalaman pertama kali naik flight??ahhhaa..guess what..
tak senang duduk..of course lah tak tahu nak cari seat..ok..pramugari dah tunjuk kan..then bila duduk..bergaduh..nak dduk kat seat tepi tingkap..boleh nampak pemandangan luar..bila pilot start cakap je..masing2 pandang kiri kanan sambil angkat kening..*bangga ni dah dapat naik kapal terbang*..aha!..
lepas tu..mula lah..sentuh sana sini..owhhh sebelum take off..saya tak tahu macam mana nak pakai seat belt..!!..toleh orang kiri kanan..tengok orang depan belakang..macam mana nak pakai..ikut step by step..last2 pramugari yang pakaikan..;p..

sampai je di destinasi..jadilah orang yANg paling last turun..sebab nak bergambar dengan pramugari yang cun2 dan pramugara yang smart2..lepas tu nak post kat friendster..nak bagi tau kat kawan.."ehhh..aku dah naik kapal terbang.!"..aahhaa..kelakar..kelakar bila ingat balikk..ntah pape jela masa tu kan..

bila dah makin besar sikit..my mum tak bagi jadi pilot..dia kata..susah kalau perempuan..
nanti dah kawen..kena travel jauh..dalam hati saya.."apa lah mak ni..asyik fikir bila dah kawen je.."..oleh kerana saya ni anak mak yang baik..maka saya pun lupakan hasrat itu..lagipun..dah boleh pikir sikit kan..kos nak jadi pilot ni pun mahal..lagi2 bila baca artikel kos melibatkan ratusan ribu..huhu..mana nak cari duit??
so..pergi ke bidang lain..dari angan2 ke awan..berangan lah jadi mechanical engineer..
kalau nak tahu..result subjek fizik dulu..ble bilang pakai jari je..
rasa..entah pape je fizik ni..tapi,zaman sekolah dulu..suka langgan majalah FOKUS tu..kan banyak input2 berguna dalam buku tu..paling suka..part oversea student..bila dieorg cerita pengalaman dieorang belajar kat oversea..maka??saya akan add mereka dekat friendster.!..haaa.jakun kan??..paling suka UK dan KOREA..
mostly student yang belajar kat negara tu dalam bidang engineering..so..saya pun berangan lah ke arah itu..
paksa baca buku fizik..tak faham pun buat2 faham..bajet genius lah..konsep2 tu semua..main tibai je..
tapi,apa yang buat saya lagi tertarik sehingga jatuh cinta kat subjek fizik ni bila cikgu yang mengajar saya tu seorang yang cintakan bidang fizik..puan choo..ouwhh..rindu nak dia mengajar..sangat punctual dan komitmen dalam kerja..
maka...oleh kerana nak buat mechanical..so..paksa la untuk belajar fizik sehinggalah jatuh hati..result pun naik..naik..naik dan gempak lah jugak..;p..

lepas habis zaman spm..sambung asasi sains dan teknologi..sebelum masuk situ..ada lagi tawaran yang saya rasa lagi bagus..tapi..entah..mungkin sudah perjalanan hidup saya begitu..dah terjadi kan..takkan nak patah balik..
saya dapat tawaran engineering mechanical..tapi pilih asasi sebab nak pergi MIAT..haa..sebab MIAT ada kapal terbang..*dalam hati rasa berbunga2*..so..before masuk asasi lagi..target saya adalah MIAT..dan tak pandang unikl2 lain..;p..terjadi satu peristiwa apabila pointer sem satu kurang memuaskan..dah rasa down gila nak msuk MIAT..pointer nak kena maintain..takut2 sem 2 tak dapat maintain je..huhu..
rasa nak lari pergi universiti lain je..tapi..mak tetap pujuk..saya cepat "cair" sikit kalau orang pujuk2 ni..tetaplah di situ..sehinggalah result keluar dan   


TETTTTTTTTTTTTTTT...

dengan ini anda telah ditawarkan kursus dalam bidang pengurusan penerbangan..ni semua disebabkan kesalahan teknikan semasa isi borang..tu lah..semua suruh mak yang uruskan..bila dah pergi jauh2..baru belajar nak isi borang sendiri..!..*sila kata padan muka kat saya sambil buat muka annoying* 
*dalam hati masih tertanya2..ragu2 je*..xpe..kita teruskan..see..saya suka ambil risiko dalam membuat pemilihan kan..hmmm..

kan saya dah cerita..impian dalam dunia penerbangan ni cuma menjadi pilot or jurutera je..tak sangka pulak kena uruskan penerbangan..

so..inilah cita-cita..angan-angan yang saya kata.."it's a miracle of life"..
kita mahukan yang lain..tapi dapat yang lain..
apa pendapat kalian???

mungkin saya tak pernah terfikir untuk jumpa orang yang berpangkat besar dalam dunia penerbangan ni..
tapi..perjalanan saya sudah ke arah itu..
niat di hati nak jumpa engine je..tapi..kena jumpa manusia juga..




cuba teka.."apakah yang pelaku ini sedang buat"..
sesi berjalan-jalan sambil cuci2 mata untuk beli kapal terbang yeee..
kami sedang berbincang dengan itu orang tentang harga kapal terbang ni..
ouwhh..macam nak beli kereta pulaakk kan..;p

selesai sesi jalan2 tengok kapal terbang..



ini lah kapal terbang yang kami beli..!
nak bawak balik miat..sebab miat banyak kapal terbang tapi tak boleh terbang..;p
miat harus berterima kasih kepada kami sebab kami yang menguruskan pembelian ini..ceawaah...bajet ni..perasannnn..eheh

ok..sebenarnya apa yang kami buat di sini??
inilah lah yang dikatakan tugasan..
assignement kami jalan2 cari maklumat..industry visit namanya ye adik2..
oleh kerana ni baru 2 sem..so..sem lepas pergi ke Malaysia airlines..sem ni pergi systematic aviation services..
menariknya tentang company ni..ianya adalah 100% milik bumiputra..walaupun company kecil..tapi semangat dan cita-citanya BESAR....sapa kata orang melayu tak boleh..boleh punya.!..cuma pemikiran dan sikap kita je yang kureengg..untuk maklumat lanjut silalah layari laman web SAS sendiri ye..:)



waahh...macam potret family kan..selesai soal jawab..
kami pulak dijemput untuk naik kapal terbang kecik molek tu..yang muat 10 orang je tu..
specialnya sebab yang jadi pilot tu adalah CEO nya sendiri tau..!!!.haa..sila tepuk2 tangan ke meja..tanda anda tidak puas hati..ahaa..rasa coooll beb..CEO sempoi..








lupa nak btau..SAS ni kat subang ye..so..tulah pemandangan subang dari atas..
perjalanan di awan biru ini mengambil masa selama satu jam..10 minit kat ats kemudian saya sudah terlena..
cuaca yang panas serta turbulence menyebabkan saya sudang pening2 dan rasa "alahai...xle contro ayu macam ni.."..so..xdelah gambar saya kat dalam ni..sebab..sedang tidur..;p..ahahha

niat asal pergi pagi,balik tengahari..tapi sampai ke petang..
punyalah lama berbual dengan CEO tu..macam2 pengalaman dan nasihat..

pengalaman yang cukup menarik..pantas mengamit memori indah..
yuhuuu...
saya tak pernah bermimpi untuk pergi ke tempat2 begini..
jumpa dengan orang2 berpangkat besar..
tapi inilah keajaiban..
maka hargailah ianya....:)


wasalam~


Sunday, May 1, 2011

life must be motivated

"orangnya biasa..pemikirannya yang luar biasa"..
"think out of box"

have you seen a beautiful woman..that have something "special" to you.different from others.
you should ask yourself..what makes her so special to you..
that's what we call as "aura"..

i did some of blog walking last night..
guess what i did from it???

here are some tips that we can share 
such a lovely advices..:)*tiba-tiba blog arini jadi english plak;p*
Health: 

1. Drink plenty of water.
 
2. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
 
3. Eat more foods that grow on trees and plants and eat less food that is manufactured in plants.
 
4. Live with the 3 E’s - Energy, Enthusiasm and Empathy

5. Play more games. 
6. Read more books than you did in 2009.

7. Sit in silence for at least 10 minutes each day. 
8. Sleep for 7 hours.
 
9. Take a 10-30 minutes walk daily. And while you walk, smile.
 


Personality:
 

10. Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
 
11. Don’t have negative thoughts or things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment.
 
12. Don’t over do. Keep your limits.
 
13. Don’t take yourself so seriously. No one else does.

14. Don’t waste your precious energy on gossip. 
15. Dream more while you are awake.
 
16. Envy is a waste of time. You already have all you need.
 
17. Forget issues of the past. Don’t remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
 
18. Life is too short to waste time hating anyone. Don’t hate others.
 
19. Make peace with your past so it won’t spoil the present.
 
20. No one is in charge of your happiness except you.
 
21. Realize that life is a school and you are here to learn. Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
 
22. Smile and laugh more.
 
23. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.
 Society: 
24. Call your family often.
 
25. Each day give something good to others.

26. Forgive everyone for everything. 
27. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6.
 
28. Try to make at least three people smile each day.
 
29. What other people think of you is none of your business.
 
30. Your job won’t take care of you when you are sick. Your friends will. Stay in touch.



Life: 

31. Do the right thing!
 
32. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.
 
33. However good or bad a situation is, it will change.
 
34. No matter how you feel, get up, dress up and show up.

35. The best is yet to come. 
36. Your Inner most is always happy. So, be happy.

p/s orang cantik..tapi dalam kaki gosip,mengumpat duk nak "jatuhkan" orang lain je..xguna jugak..:).

We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts, we make the world.


Read more:http://www.brainyquote.com/quotes/keywords/think.html#ixzz1L6bzHRHk