About

Instagram

Thursday, August 18, 2011

3 things that i like the most but i hate it so much

hye..selamat hari khamis kepada pembaca blog ini..:)..
bagi yang pertama kali baca...segan aku tayang blog yang entah pape ni...
maaf lah..aku susah sikit nak update blog..sebab agak sibuk dan internet kat u aku ni pun "LAJU" sangattt..
boleh je kalau nak update setiap hari..tapi..tunggu loading je dah nak 5 minit..dari menunggu,baik aku buat kerja yang wajib kan..seperti assignments dan ulangkaji..maklumlah..nama pun student..kena lak beraksi seperti seorang mahasiswi..cewaahh..;p
baru aku perasan,followers dah 47 orang...dalam hati tadi terfikir "apa lah sangat nak jadi follower blog aku ni..dah la pemalas nak update blog..pastu entri merepek2.."..tapi..ayat dalam hati ni dah diluahkan kat blog..<<<<..ahaha..
walau bagaimanapun.sesungguhnya..NURUL NABILAH AKAN TETAP MENGHARGAI KALIAN...:).:)..:)....

TERIMA KASIH KEPADA FOLLOWERS SAYA...:)
s
a
y
a
n
g
KALIAN..~!

FOLLOWER a.k.a STALKER???

ahaha..ok2..tak kisah la apa pun status anda..my sis cakap,dia tak faham kenapa orang nak marah2 stalker..sedangkan kita yang sibuk duk tayang gambar2,update status,buat blog..dah nama pun public..lagi la yang laman web..haruslah mereka akan dengan mudahnya stalk anda,kita,saya dan lain2..makanya..jangan marah2 kalau mereka jadi stalker anda ye..!..eheh..

sebaBBB..stalker ni mesti minat anda..kita kena layan peminat dengan cara baik,kalau kita pun nak dihormati..eihee..faham tak apa aku cuba sampaikan ni???
maksudnya..pandai2 jaga diri..jangan sampai ada orang ambil kesempatan terhadap diri kita..:)..

owh ye..sebelum aku nak explain tentang tajuk entri kali ni...
aku nak bagi penjelasan sedikit tentang FACEBOOK..dulu,aku senang nak approved orang...korang add jela..kalau aku baik hati..pasti aku akan approved..PASTI ye...tapi,sekarang..mohon maaf dari hujung rambut ke hujung jari jemari je..;p..sebab aku kena tapis2 banyak..pastu perah2..pastu tapis2 lagi siapa yang aku nak approved....bagi lelaki???hmmm...aku tengok nama je yang berjantina lelaki dan aku tak kenal..aku dah tak check..terus je ignore..maaf sangat ye..rasa serba salah..tapi..xpelah..dah minta maaf kan..:)..

baiklah...sekian sudah introduction 

sekarang kita masuk kepada isi perenggan yang pertama...
apakah TIGA perkara yang aku suka sangat tapi paling aku benci..haiyaakk..ayat nak cliche~..ahaha..
tajuk kejam...sampai nak benci..saja je..sebab nak sedapkan struktur ayat..:)


yang pertama
number one..
no.1
3 perkara yang aku tak suka tentang makanan:

1-manis
2-rasa yang pelik
3-tak bersih

itu kira top 3 yang terlintas di fikiran..

TAPI..

AKU SUKA SANGAT KUIH TART NENAS..
sejak zaman bila entah...aku boleh habiskan kuih tart ni dalam masa 3 hari..satu balang penuh tu...
xboleh nak habiskan satu hari..nanti,jadi muak pulak..tepung..
aku tak suka makanan manis..tapi..aku suka tart nenas..
tengok gambar..terliukkkk aku tengok..dah la puasa hari ni..haiyoo..
tahap mengidam aku..tak disangkal..kuih tart ni susah nak dapat kalau bukan bulan puasa kan..
tapi,aku sanggup search kat internet dan beli on9..YE.!..saya memang penggemar belian secara on9..;p..
orang kata,kalau tak keluar rumah seperti katak bawah tempurung..tapi..kiranya,aku katak yang maju..sebab dduk rumah..main klik2 kat internet je..;p..ahaha




sudah pasti...gambarajah di bawah adalah tahap gula yang melampau
sweets
candy
sugar

aku tak boleh terima sangat makanan manis2 ni..





TAPI

3 perkara yang aku suka tentang makanan:

1.pedas
2.coklat
3.berlauk

nampak tak??aku TAK SUKA MAKANAN MANIS..tapi..AKU SUKA COKLAT....


AKU SUKA LELAKI PAKAI CERMIN MATA...tapi...AKU SUKA ANUAR ZAIN..

MOTIF??
haha...

3 perkara tentang lelaki yang aku tak suka:

1.smoking
2.tak reti nak senyum *ingat macho la buat muka bengis kedekut senyum tu~*..
3. gelebah..*jejaka seharusnya bersifat cool~*..;p..p/s:aku gelabah takpe..ahakss..

aku paling pantang kalau pergi kedai makan,lepas tu ada smoker..perghh..rasa macam nak tenyeh dengan ubat gigi je kat muka smoker tu..tension tau tak..!..nak makan..lepas tu ada asap2 rokok..bau rokok..dah hilang pulak bau baju aku yang wangi..mahal aku beli softner downy tau.!..tolong lah bro..gua tak rasa lu sangat macho giler dengan hisap rokok..pastu hembus..fuhhh..fuhhh...
lepas tu...lelaki yang tak reti nak senyum ni..aku tak faham kenapa..kenapa..baiklah..senyuman disini bukan sebab nak menggatal..tapi.come on la bro..senyuman tu pun kira budi bahasa tau...
ada satu kejadian..dah la buat salah..potong barisan..lepas tu buat muka tak bersalah dan tak reti nak senyum..
haish..aku baru nak puji.."bro muka lu hensem mcm anuar zain la"..tp..takpelah..dah tak jadi..haaa..takkan nak tunggu aku puji baru nak senyum kowtttt....
lelaki gelabah??huishh...tak best benor bunyi nya..ahaha..bagi aku.lelaki gelabah..tak macho la..;p..

p/s:sorry..kepada jejaka yang baca part ni..ini sekadar pandangan aku..:)..senyum sikittt..heiii

3 perkara tentang lelaki yang aku suka:

1.gentleman
2.matang
3.peramah

ehemm...gentleman itu sudah wajib..bagaimanakah lelaki yang gentleman tu ye??
ehehe...*apsal tetibe aku senyum sorang2,mcm baru lepas dating ngn anuar zain*..ok..aku bagi situasi ya..
lelaki yang dikatakan gentleman..hmm..ladies first..haishh..maksud aku..caring..pelindung kaum hawa..
kita boleh tengok ye..lelaki gatal or gentleman...yang gatal rasa mcm nak tarik2 rambut die..tp,yg gentleman ni..rasa mcm..huyyyyoo..cair hati i..~..
matang??ouwhh..ini merangkumi semuanyaaaa....dari sudut agama,kehidupan dan cara berfikir..
the way u tackle me is the way how u think..walllaaa..seriously...jujurnya aku..aku boleh jadi minat kat seseorang tu berdasarkan pemikiran die...tak kiralah apa pun jantina anda,status,pekerjaan..:)..
kiranya..open minded...tp,bukan open minded benda2 negatif..maksudnya..pemikiran die yang meluas
dari situ..aku rasa seronok nak berkawan..sebab macam2 aku boleh tahu..
peramah...ye..lelaki yang peramah bukan SWEET TALKER..maksudnya..senang nak bergaul dengan semua orang..kalau nanti dah jadi suami aku ke..senang nak bawak pergi majlis sana sini...eiceh..ni tak,tak boleh nak bergaul dengan kawan2 aku...dunia dia..cuma nak aku je...sorry..i am not that person yang nak berkepit 24 hours ye..:)..

TAPI..
bagaimana..jika jejaka yang aku suka..adalah seorang perokok..tapi..matang,caring..peramah..
??????
siapa nak tolong jawab...
itu semuA jodoh..


3 perkara yang tak suka tentang "my life"

1.lambat a.k.a menunggu or ditunggu
2.katak *segala binatang berkulit licin,menggerutu*
3.warna pink

aku tak suka kalau lambat...sebab lambat akan buat aku tertunggu or ditunggu..jadi,aku tak suka menunggu yg tertunggu2...dan tAK suka buat orang menunggu aku...makanya,aku akan siap awal..jalan laju..serius..tak tipu...aku memang dilatih jalan laju sejak sekolah...uhuh..bersiap awal..aku akan set jam 10-15 minit lebih awal..so,biasanya.aku sampai ke kelas 10 mnit awal...tapi,aku paling tak suka orang btau aku last minit..sebab aku boleh bersiap cepat,tp tergesa..makanya,aku tak suka cepat tapi tergesa2..

aku suka cepat tapi relaks...tak suka keadaan yang tergesa2..nanti aku jadi rimas,kelam kabut,dan rasa nak marah..

apa jenis katak sekalipun.....walaupun dalam gambar...tetap tak suka...geli..geli..geli...

warna PINK????haiyooo...aku tak berapa gemar warna pink..ok lah..cantik..tapi,,ok takpe..aku pasti..sekarang aku mulai suka warna pink..

3 perkara yang aku suka tentang ""my life"

1.aktiviti lasak
2.mudah senyum
3.tidur

aktiviti lasak tu..memang kegemaran..walaupun orang kata aku nampak perempuan sangat..sebaB nak bergaya bagai..tapi aku bukan jenis yang 24 jam dengan fesyen,make up,wangi2..TIDAK..bagi aku,jadi wanita kena seimbang...ada masa nak bergaya,cover2 ketawa..ada masa kena mandi peluh jugak..contoh,rock climbing..flying fox,night walk,cycling..bagi sesiapa yang minat kita sama..marilah..ehe
tapi,aku xbpe suka aktiviti yang kena buat panas terik matahari..huhu.
haaa.aku mudah senyum...kalau yg aku kenal..lagi laaaaaa..aku senyum2..
aku suka tidurrrr...ini memang tak dinafikan...ahhaa

p/s:..saya tak suka lambat..tapi kalau lambat sebab tertidur???bagaimana???


sekian.~..:)






1 comment:

  1. eh..apesal x letak lelaki bercermain mata as one of the 3 option? ini sudah pelik...hahah

    ReplyDelete