awak clik..saya sayang..:))

Saturday, August 20, 2011

bilik tidur yang comel

salam..:)

hye readers.!..:)...semoga hari ini lebih baik dari semalam..
aku tak boleh tidur malam tadi...rasanya tidur 2 jam je..lepas tu aku terlena sekejap..pukul 5 dah bangun sahur..dengan mata tertutup,tapi mulut mengunyah...boring oww bangun sahur sorang2..xde teman nak berbual,roomate aku jenis tak suka bangun sahur...

apabila tidur 2 jam je..sudah pastinya lepas subuh aku akan ngantok bangettt...kemudian mula lah sesi terlena nak ke tengahri..eheeekk..bukan selalu..hari cuti je~..lagipun keje2 membasuh..dah settle dari mlam tadi..bangun2..kemas bilik..mandi..baru duduk mengadap laptop ni..

idea sebenar tentang cerita kali ni bermula apabila aku nak taip "kombinasi warna" kat google..
nak cari wrna sesuai untuk dinner malam ni..*poyo..dinner konon..padahal..majlis berbuka puasa je*..;p..majlis berbuka puasa malam ni special sikit,sebab dijemput oleh orang luar..bukan membe2 kat MIAT...tu yang excited sekejap..makan free..*wink*..eheh..so,bila aku taip "kombinasi warna" tu..makanya..keluar lah gambar bilik tidur yang comel2 belaka...aku terfikir,kalau kecik2 dlu parents aku buatkan bilik macam ni..confirm..aku taknak jadi dewasa..sentiasa jadi budak kecik dengan dunia khayalan fantasi tanpa sempadan....

korang tengok contoh pertama ni:


comel kan??aku suka sangat warna purple...sampaikan kalau beli barang semua nak warna2 purple..kemudian combine dengan warna pink..wahhaa..sweettt nya...nampak lady je..kan2..
warna2 ni semua warna soft..biru,pink,purple,kuning,putih..memang nampak ceria..sweet..sopan..

contoh ke-2:


yang ni pulak nampak bilik macam dah remaja...mesti girlishh ni..obsesi terhadap warna pink..
aku suka selimut tu..sebab ada bulat2..ahhaa..korang perlu tau..aku sekarang minat polka dot..seperti gambar seterusnya..

contoh yang ke-3:



comelnya alahaiiii....~..simple..tapi polka dot kat dinding tu yang nampakkan ianya simple tapi masih cantik.
dengan kombinasi pink-putih tu..rasa2 kalau katil aku kat MIAT mcm ni..memang semua keja aku buat atas katil..*walaupun aku tak suka buat menulis,belajar atas katil*..

contoh ke-4:


tengok tu..lagi2 polka dot..dah la bilik warna putih...rasa segar jeee..ngeee..

aku rasa cukup setakat 4 gambar contoh ni yang buatkan aku berangan2 nak ada bilik macam ni..
tapi,biasanya..taste dan minat kita berbeza bila umur makin meningkat kn..ada ke korang tengok2 nenek suka polka dot??xde kan..

so..kalau tak dapat bilik macam ni..aku lebih prefer bilik tu biar ringkas*senang nak kemas*..hiasan tak serabut...pengudaraan yang baik..simple tapi masih nampak menarik..
macam ni:




haaa..bilik tidur ala2 IKEA kan...ringkas,moden..jenis petak2..xde polka dot la..warna pun soft je..*apsal mcm bilik tidur orang dah kahwin??*..haaaa..maksud aku..kalau dah berumah tangga..takpun..dah kerja..kena kurangkan sikit minat2 warna girlish..polka dot ni..minat akan berubah pada warna yang lebih matang..heiii..bagi chance kat anak2 korang pulak nak polka dot ni..bilik tidur comel2..nanti jangan tanya aku pulak kenapa anak2 korang tidur sebilik dengan korang..ahakks..

bye~

p/s:sumber gambar dari internet

5 comments:

  1. ya allah..geramnyerr..sumernyer tooomeyyyy

    ReplyDelete
  2. klu mcm ni pnye bilik...
    nk tido pon syg..
    hahaha

    ReplyDelete
  3. atiqah:..memang gerammmm...rasa mcm nak lanyak2 bilik ni..ahaha
    zulhilmi:..yup...yup..sayang tpi rasa geram..aha

    ReplyDelete
  4. try la beli wall stiker...cantik taw...

    ReplyDelete
  5. ouwhh..kat mana nak cari??pernah beli..tp tertanggal jerk..huhu..kalau ada mahal sangat..nak dekat rm100

    ReplyDelete