About

Instagram

Thursday, March 15, 2012

andai sahaja awak tahu

salam.:)

beberapa hari yang lepas saya dapat satu emel dari pembaca saya, ianya sebuah puisi..
sangat menarik.!.katanya,jika sudi kongsikanlah di blog..sudah tentu..
nak tahu apakah isinya?

Andai sahaja awak tahu, 
Awak lelaki yang saya sayang selepas keluarga saya.

Andai sahaja awak tahu,
Hati saya dah lama terpaut dengan awak.

Andai sahaja awak tahu,
Menolak awak bukan kerana benci
Apatah lagi kerana insan yang lain.

Andai sahaja awak tahu,
Saya meletakkan cinta Allah di tangga teratas
Percaya dengan cinta mainan manusia jauh sekali

Andai sahaja awak tahu, 
Cinta bukan bersandarkan 'couple' semata
Bukan jua atas harapan palsu cuma.

Andai sahaja awak tahu,
Kerana sayanglah saya menolak
Kerana cintalah saya cuba jauhkan
Mengharapkan hati dan jiwa kita
Jauh dari kemaksiatan segala.

Andai sahaja awak tahu,
Saya berharap awak sedar kewujudan coretan ini
Paling tidak, lenyap segala kekusutan di hati awak
Bahawasanya saya ikhlas
Sayangkan awak.

Seribu kilometer berlari, kalau dah jodoh tetap takkan jauh. Awak tahu, setiap hari saya doakan yang terbaik untuk kita. Saya harap awak pun macam tu. ;)


This was nice. My sister sent this to her special friend who is actually her husband now. Just feel to share to others it but I dont know how. I hope you dont mind to share it in your blog.


best tak??..

semua perkataan warna purple tu exactly sy copy paste dari emel..takde ubah2 ye..

sekian~

p/s: apa pendapat kalian?

4 comments:

  1. nice :)..suke bace,,:) supaya si lelaki tu mengerti

    ReplyDelete
  2. Auwww..!! So sweet..!! <3

    ReplyDelete
  3. untungla~
    walaupun sweet tp aku mmg tak layan puisi la.
    Kalau lelaki yg aku minat ke suka gile babi bagi pon lom kompem aku berminat nak baca. HAHAHAH. lol.
    eh. aku igtkan emel tu dr someone.. hehehehe~ u know who i meant right? terkejut gak kalau ko yg dpt puisi tu. kehkehkeh. jgn marah. syg awk. muakhs2.*tgnkebahumatakeatas.

    -sapelagiyangrajinnakkomenkalaubukanakakkauygbestni?-

    ReplyDelete