About

Instagram

Saturday, April 28, 2012

PART 1 : borneo aviator trip...SUPER AWESOME.!..:D

salam..:)

seperti yang saya telah janjikan..cerita tentang aviator trip borneo di sarawak..tersangatlahhh best
sebab ini kali pertama saya berjalan jauh dengan kawan2..kiranya 2 in 1 la kan..
sambil join program..sambil jalan2..sambil mengeratkan silaturrahim..sambil habiskan duit juga..ehh??

aviator trip borneo yang telah diadakan pada 21/4/2012..bertolak ke kuching pada 20/4/2012..flight pukul 7 pagi..dan bertolak balik pada 22/4/2012..total kira 3 hari la kat sana kan..*dah macam nak buat report pulak*..

kami cuma perlu bayar rm70 sahaja untuk tiket pergi dan balik.murah x??*sambil angkat2 kening*.dengan menaiki syarikat penerbangan tambang murah..haaaaa..ce teka..apa nama airline tu??
kalau anda tak buta huruf..pasti boleh cari jwapan dalam gambar di bawah..heii..


ni masa baru nak baik flight ke kuching..semua muka semangat je..naik flight..semua terlena..
sebagai contoh :


amoi banyak penat maa..mau naik ini air asia..kena berlari2..naik tangga..ini macam jadi sampai terlena
p/s : bukan salah saya..salahkan jurukamera..okbye

so..hampir 1 jam 45 minit perjalanan..maka..kami pun sampai ke kuching international airport..selepas angkut semua barang2,terus ke homestay yang ditaja oleh director kami sendiri..nnti saya cite..sape director kami..:)..
lepas sampai homestay..berehat.mandi,solat smua..kmudian pergi ke sekolah yang akan diadakan akitviti aviator trip ni untuk membuat persiapan..

tujuan aviator trip ini diadakan adalah untuk bagi pendedahan or maklumat tentang industri penerbangan kepada para pelajar sekolah..
ramai pelajar yang menganggap..dunia penerbangan cuma pilot dan pramugari je..amboii..tukang betulkan kapal terbang sape pulak??..
sebelum ni aviator trip di semenanjung seperti di kedah,johor,pantai timur..dan kali ini,julung kalinya diadakan di sarawak..jauhhhhh..nasib baiklah tuan director anak jati sarawak..dapatlah program ni berjalan lagi lancar..alhamdulillah


semua sedang bertungkus lumus..saya nak tunjuk gambar mr.director..tp dia sedang pandang ke belakang pula..


gambar onwer blog wajib masuk kan??..n tersangat over sebab gambar nak sorang je..ahaksss

ok..selepas siap semua membuat persiapan..
beginilah hasilnya..


lepas siap semua persiapan..malamnya..kami dinner di rumah tuan director




keesokan harinya..bermulah program aviator trip borneo yang telah dirancang setelah sekian lama..

di



ini adalah ketua kami..awie..hmm..maaf..xtahu nama penuh..;p


ini tuan director kami...

2 orang terpenting dalam event ini..
awie si kaki pembuli..awas.!..bahaya kalau kena bang2 boom surprse birthday dengan dia..ahha
di support oleh tuan director ni..haishhh



mengadakan sedikit taklimat or perbincangan sebelum program mula..apakah fungsi mletak tgn di telinga??owhh..mungkin akan dengar suara awie lg kuat..;p


oleh kerana satu group di bahagi 2 kumpulan...prtama kena buat glider..dan yg kedua buat roket..
masa saya jadi faci untuk buat roket ni..datang seorang guru..
perbualan antara guru tersebut dan pelajar dalam group aku..

cikgu : eyh..korang kena buat macam ni..macam tu..ni kena berat sikit..bla300x *kemudian berlalu pergi*-dalam bahasa sarawak
pelajar : *sambil tengok kat aku*..yeke kak??
aku : berfikir...*******
pelajar : takpe kak..kiteorang ikut idea akak je..
aku : die cikgu fizik ke??
pelajar : tak..dia cikgu geografi..takpe..abaikan je
aku : ooooooooopqrstuvwxyz..bagus cikgu ni..hmmm


selepas hampir satu jam menyiapkan tugasan..kemudian..kita akan pergi ke sesi "rocket lauching" dan glider..kita tengok sapa yang kena..~



majlis penyampaian hadiah dan cenderahati


ini dia..hero dan heroin MIAT yang berasal dari sarawak..


semasa sesi "rocket launching"...penamat bagi majlis penutup aviator trip borneo 2012..yeayyyy..pasni boleh jalan2 pulakkk.;p..
-di sini saya agak konfius apabila ketua mpm MIAT yang berpakaian smart gitu..siapakah penolong pengarah sebenarnya??..oh yeah~


ok..sekian saja..tamat sudah cerita part 1..ingatkan nak buat satu sesi je..tp.disebabkan banyak benda nak cerita dan gambar serta internet yang "membantu" melambatkan proses upload..kite sambung esok2 ye awak2....mata dah ngantok..

goodnight.:)













2 comments:

  1. wah!!! best giler!! haha part yg dgn cikgu tu lawakla..

    ReplyDelete