About

Instagram

Monday, June 11, 2012

family vacation : SABAH

selama 5 hari di sabah..rasanya sekejap sangat..sebab peredaran masa di sabah tidak sama seperti di semenanjung,ia lebih cepat..subuh pukul 4,30 pagi..pkul 6,30 ptg dan macam pukul 8 malam...pukul 9 malam dah macam pukul 12 tengah malam..haaa.faham tak?


perjalanan selama 2 jam 30 minit dalam flight.akhirnya sampai di kota kinabalu international airport..sewa kereta dan terus ke kundasang



dapat bilik hotel macam ni di kundasang dah kira 5 stars..alhamdulillah..perjalanan yang agak meletihkan.mengambil masa selama 5 jam..dari kota kinabalu ke kundasang..kundasang ni lebih kurang macam cameron highlands..tapi lagi sejuk..persekitaran yang berbukit bukau dan gunung ganang yang sangat  cantik.!..bukak2 tingkap je nampak gunung2..


pemandangan dari tingkap bilik



pagi di kundasang before ke cattle dairy farm..ala,yang macam new zealand tu konon-konon..ahaha






sangat-sangat cantik.!





selepas ke kundasang,kami ke sandakan..selama sehari juga
ini adalah gambar selepas sarapan pagi di sandakan




 sewaktu ke air panas poring spring kundasang






owhh..my little brother yang makin gelap sejak duduk terengganu..!

makan time.!..pilih2..ikan bakar..seafood..


lepaking lepas makannnn


di sandakan lebih kepada.jalan2 cari makan saja,kemudian sempat ke sepilok before patah balik ke kota kinabalu


esoknya kami patah balik ke kota kinabalu.before pulang ke semenanjung.
di KK,selama 2 hari..hari pertama..sehari suntuk di 3 pulau..pulau sapi,pulau manukan,pulau mamutik..
SANGAT CANTIK.!.subhanaAllah..hari kedua lebih kepada shopping2

p/s : maaf kalau kualiti gambar tak dapat menggambarkan betapa cantiknya.!.sebab kamera biasa2 je.kena tengok LIVE...baru best.!




PERHATIAN 

JANGAN ambil apa-apa KECUALI bergambar
JANGAN tinggalkan apa-apa KECUALI jejak kaki




alaaa..comel sangat ikan2 ni..air yang sangat jernih..jangan nak berani2 ambil bawak balik..didenda rm5000 okeyhh


ikan apa entah nama ni..tapi yang warna warni tu..bila bagi makan roti..semua berebut2..masa tu rasa macam nak saukkkkkk je..letak kat akuarium rumah..hishh


 empat adik beradik yang tak sabar nak snorkeling..seronok la tu dapat tengok ikan..tangkap ikan pakai shawl..wahhh..berguna jugak shawl ni kan..ahakss


disebabkan saya tak join mereka mandi..jadi jurukamera je..nasib baik ada jugak gambar kat pantai..eheh



see..unik kan..


bila pergi sabah ni..yang bestnya bila ia masih kekal dengan pemandangan semula jadi yang cantik2..pulau2..gunung-ganang..dan juga seafood yang murah dan besar2..tengok lobster tu.!!




kemudian before balik esoknya..sempat singgah ke pasar filipina...*eyhh..ye kowt..lupa*...kat situ memang banyak sangat dengan rantai,gelang,aksesori perempuan la mostly..based on mutiara..mutiara air masin dan air tawar..
disebabkan tempat ni bukan my favorite place..so,tak sampai setengah jam..habis meronda apa yang menarik..akhirnya terus keluar membawa diri ke kedai2 lebih menarik..seperti body shop yang ada sale..LOL.;P...lalu meninggalkan emak tercinta yang sibuk berurus niaga menawar harga bersama adik lelaki merangkap bodyguard..

kesimpulannya..SABAH sangat cantik.!

bye2 sabah


view from the flight


p/s : tidak berpeluang mendaki gunung kinabalu..insyaAllah suatu hari nanti



2 comments: