About

Instagram

Wednesday, November 7, 2012

dilema tempat praktikal

assalammualaikum dan bismillah

hari ini dah 7 november 2012..lagi sebulan lebih nak sambut birthday..umur dah 21.hoyeah.!.
sebenarnya bukan nak cerita tentang sambut birthday..tapi.....TAPI.!.cerita tentang tempat OJT (on job training)..

pilihan ni..makin banyak susah..makin sikit pun susah..dah takde pilihan lagi susah..

makanya..hidup memang tentang pilihan..


dah bulan NOVEMBER..tapi masih takde ketetapan the best 3 choices untuk pilih..

pilihan utama MASKARGO..
pilihan kedua HM AEROSPACE
pilhan ketiga ..............*sili isi tempat kosong*..CTRM,SAE...etc


sangat penting untuk menyediakan pilihan jadi lebih..as a back up plan..

lepas pilih tempat OJT.nak kena fikir cari rumah..housemate lagi..huwarghhhh..ni 1st time gua nak kena berdikari macam ni..haiyaaa.!!!.

sebenarnya, rasa nak nangis..tp,tanya balik diri sendiri..kalau nangis dapat apa??boleh terus selesai masalah ke??makanyaaa..tak jadi menangis..tapi,take it as a challenge..itulah kehidupan kan~*tetibe ayat nk drama*


okkkkkk..lepas call madam untuk urusan OJT..terus ambil2 gambar dekap laptop.reaksiii senyum saja yang aku mampu untuk stay POSITIVE....

p/s : bila rasa susah nak memulakan sesuatu..teringat pesan mak "mulakan dengan bismillah.fikirkan akan menjadi dan teruskan,kalau rasa susah,itulah permulaan.bukan pengakhiran"...sebab setiap permulaan itu bukan mudah,tapi pengakhirannya manisss.insyaAllah..Ameenn

4 comments:

  1. insyaallh dipermudhkan..awak boleh!!..=)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah boleh.!! sy dah abeh prctical :)
    ohsem sgt rsenye , mcm2 ragam kita boleh tgk...
    Good luck!

    ReplyDelete
  3. Samalah...saya pun tengah fikir tempat yang sesuai...harap andai ada rezeki dapat kerja terus.....Semoga tabah sentiasa :)

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM..tuan umahh...tumpang wat iklan promote diri sendri sat ek hehe..mntk tolong eh,hehe

    assalam,, saya Leftenan Muda Norfatehah berumur 22 tahun, pelajar akhir IJAZAH MARKETING memerlukan tempat praktikal bermula 4 FEB 2013 selama 20 MINGGU. Kepada sesiapa yang berminat boleh emel saya di sitinorfatehah.mz@gmail.com

    keutamaan di negeri terengganu, pahang & kelantan. namun lain2 negeri turut di pertimbangkan :)

    terima kasih.

    ReplyDelete