About

Instagram

Thursday, February 14, 2013

kenapa nak buat baik kena tunggu?

SITUASI 1

A : nanti dah kawen.solat jangan tinggal..nanti dh kwen xle kluar mlm..nnti dh itu ini xle buat itu ini..NANTI..
B : nape kalau kawen baru nak jadi baik?kalau tak kawen lagi..xplu solat?..nanti tu bila?bila dah nak mati?

KAHWIN mungkin boleh kata NANTI..tapi..MATI tak tunggu NANTI.:)

kita buat baik..berubah kerana Allah.bukan sebab pasangan.ye cinta mampu merubah segalanya..tapi,berhati2 dengan siapa anda bercinta.

nak berkasih sayang dengan adik sendiri takpe.LOL...dapat pahala yoww..:P



SITUASI 2

A : apsal datang keje awal ni..relax la..bos takde pun
B : kita kerja kerana Allah..bukan sebab bos..datang awal.tu tanggungjawab..dan amanah.dibayar untuk 8 jam..keja 8 jam.


tudung yg sy pakai ni..hasil ehsan dari bella luna..it's a shawl actually.tapi sebab besar..sy suka pakai jadikan macam bawal.tengok mood jgk.:P..

ini adalah contoh pekerja yang bosan duduk office..pergi jalan2 ke warehouse blajar guna x-ray machine.encik security sangat serius.sy tak tanya soalan fizik pun.uhu~


p/s : ni bukan entri bajet bagus..tapi sekadar berkongsi pendapat.manusia yang suka buat sesuatu untuk tarik perhatian orang lain adalah manusia yang paling membosankan bagi aku..kalau mak suruh pakai jubah,aku pki bju kurung..bila mak suruh pki bju kurung,aku pki jubah..takpe.tak salah.2-2 nampak sopan dan menutup aurat.makanya klu ada lelaki yang dari dunia mana nnti,tetibe datang dalam hidup..dan suruh aku pakai itu dan ini apa yang dia suka,goodbye..^^..tolong jangan terus memberi keputusan,tapi guide macam mana nk buat keputusan.faham?takpe.orang dewasa je faham.ehhh..


1 comment: