About

Instagram

Tuesday, May 21, 2013

FAQ : skincare ADHA

salam.:)

entri ini agak panjang.tapi sila baca satu persatu untuk anda faham lagi berkenaan adha ye.:)

lama tak menulis blog dan review tentang adha skincare.memang sangat sibuk dengan kerja.balik2 bilik je dah malas nk bukak laptop n online.

so..hari ni saya nak menulis sedikit tentang soalan2 yang biasa orang tanya tentang ADHA.

1. macam mana nak bezakan adha tiruan dan original ?

baiklah..susah untuk bezakan adha original dan tiruan.ada yang menilai berdasarkan packaging ada yang beli dari owner yang berbeza.di indonesia,banyak keluaran adha ni.berbeza tempat.contohnya dari jaya mandiri,kurniaa,depok...yang biasa paling famous adalah PT kembang hati,kilang di jakarta.saya punya ada 2 keluaran, dari kembang hati dan jaya mandiri.serum dari jaya mandiri lebih tinggi berbanding kembang hati.tapi 2-2 original. :)

sebagai pelanggan dan customer saya sangat prihatin dengan soalan dan kemusykilan anda tentang produk adha.ada yang membandingkan produk saya dengan owner lain..harga.kenapa ada berbeza2..saya berkawan dengan seorang usahawan dari jakarta.dia berniaga di malaysia.ceritanya kebetulan dia memang pakai produk adha,so..saya tanya mana dia tahu tentang produk adha.katanya,dia beli direct dari KILANG PT KEMBANG HATI,jakarta..dan dia hanya berniaga adha di indonesia je,sebab tak tahu pula kat malaysia adha ni mendapat sambutan.sejak dari tu..sy memang ambil barang dari dia.sebab dia 2 minggu di malaysia dan 2 minggu di jakarta.dia jamin original.jika bukan ori..dia akan pulang duit 2x ganda.:)..sila jangan ragu2 ye..

2.kenapa barang awak dengan owner lain tak sama.saya pakai tidak ada kesan.

soalan macam ni pun selalu saya dapat.biasanya yang tanya macam ni,yang baru sebulan or tak sampai sebulan.begini ye..kulit kita mengambil masa paling bagus 3 bulan untuk betul2 respond dengan produk yang kita pakai.masa saya pakai..dalam 3 minggu dah MULA nmpk perubahan,bukan SEMUA perubahan dalam  minggu ketiga.nampak sangat tipu dan bahaya kalau kulit yang teruk,sebulan pakai dah bersih.produk adha adalah produk berasakan bahan semulajadi..tiada mercuri dan bahan kimia merbahaya.semestinya mengambil masa..jadi,jangan kata dengan saya,pakai tak sampai sebulan..tak nampak kesan,awak2 kata ianya tiruan ye..:).customer saya yang sabar dan menunggu perubahan,alhamdulillah semuanya ok.walau apapun..semuanya bergantung pada jenis kulit kita..ada yang sebulan dah nampak.ada yang 2 bulan..ada yang 3 bulan..ada yang tak sampai sebulan.SABAR itu kunci kecantikan.^^

3.kalau saya stop pakai adha.ada apa2 kesan buruk tak..

first of all..kenapa nak berhenti kalau kulit dah cantik??.:p..maintain je.xpyah tukar2.tp saya faham,mungkin ada yang mengalami msalah keewangan.saya cadangkan kalau tak mampu untuk smbung satu set semula,sementara nak beli semua,maintain cuci dengan sabun adha saja.dah ada duit lebih..sambung pakai krim n serum.pakai produk muka apa sekali pun..sk11 ke..safi ke..klu kita stop,mesti la kulit x cun macam masa kita pakai kan.perut kita pun nk kena isi tiap2 hari..macam kulit jugak,kena belai tiap2 hari.:).tp,sebab customer nak tahu..saya pernah stop adha untuk 2 minggu,nak tengok perubahan..takde pula naik jrwat,cuma kulit tak berseri sangat la..biasa2 je.eheh.

4.kenapa yang A jual hrga sekian2..B jual harga mcm tu..awak jual harga mcm ni.?
sebelum membeli..kita mesti buat research kan..buat pembandingan harga.saya faham.sy pun jenis shopping online.untuk pengetahun anda..saya tak ambil untung banyak pun.cuma saya nak jelaskan.saya berniaga..bila berniaga,saya kena kira untung dan pulang modal.saya ambil barang direct dari jakarta..bukan post dari jakarta.nk jaga kualiti produk.if pakai pos.mungkin main campak2 je produk kita...duit pos barang,minyak semua.kalau tolak semua..berapa sangat lah.sebenarnya ni idea kawan saya untuk berniaga..pada mulanya pakai untuk diri sendiri,kemudian share dekat blog dan mendapat sambutan.so,kalau awak2 rasa ada yang lebih murah dari saya jual..n yakin,belilah dari owner tu,tiada paksaan.tp,jgn pula membanding harga dan macam nak marah2..sedih kita..:(.

5.kenapa saya pakai muka naik ruam2 kecik warna merah dan blackhead/whitehead?

semua kesan di atas hanya sementara.tu menunjukkan kulit mendapat respond/tindak balas..macam healing crisis la..keluarkan semua.mengikut pengalaman saya..ruam2 kecik tu sekejap je.dlm beberapa hari..paling lama seminggu.tp,bukan satu muka.sama ada dahi or pipi..tempat paling banyak minyak.kemudian keluar blackhead.whitehead.!!.bagus lah..lepas 2/3 minggu..sila pergi facial or boleh skrub n picit menggunakan alat blackhead..bagi keluar semua itu isi.kadang2 blackhead dekat dalam hidung..nak picit sakit,adha bagi keluar untuk senang picit n hidung bersih.:).TAPI..kena rajin buat..lepas hidung bersih..mesti ada lagi..stiap sbulan 2 kali la bersihkan or skrub.semua faktor persekitaran yang jadikan blackhead tu datang balik.


lain2 soalan..sambung episod lain.saya nak buat free gift adha dan giveway..tunggu.!!.:)

next update nak cerita tentang gambar ini..:D





yang nak order adha..boleh mesej/whataps no ni 0136418611.

p/s : jangan call.sebab takut saya silent or ada urusan penting.saya tak jawab call.tinggalkan mesej ye.