About

Instagram

Wednesday, July 17, 2013

tutorial : candy square hijab from Miasweetopia

haritu photoshoot untuk miasweetopia...for luna dress and candy square hijab

pada mereka yang suka dress comel2 muslimah ni dan warna pastel,pasti korang suka.:)

saya pernah beli luna dress warna mustard-pink..tapi,luna dress kali ni kainnya berbeza..mcm kain satin yang tebal,tapi ringan dan 'ayunan' kain tu lagi cantik dan selesa.

untuk buat kelainan pada candy square pulak,saya try untuk jadikan macam shawl..lilit punya lilit,jadi.makanya jom kita try macam mana nak pakai candy square untuk jadikan shawl..:)


pic credit to miasweetopia dan amirul arif photography

begini??


tutorial mengikut urutan

1. buka tudung candy jadikan segi empat tepat,ambil bahagian double color tu
2&3 letak bahagian double color tu di atas kepala,bahagikan sebelah kanan panjang dan kiri pendek,kemudian pin kan di bahagian belakang
4.tarik bahagian kanan yang panjang tadi ke belakang(lilit seperti shawl)
5. bahagian kanan yang panjang tadi,pinkan di kepala(seperti dalam gmbar)..supaya nampak kemas
6.lilit sehingga jadi seperti dalam gambar,kemudian kemaskan bahagian depan dan belakang.

untuk candy square hijab anda boleh pelbagaikan seperti



pic credit to miasweetopia dan amirul arif photography

bergantung pada style yang korang nak.:)

selamat mencuba.!

p/s : kepada yang masih nak order adha-skincare boleh lihat link ini adha skincare. promo ramadhan masih ON...!!.



.