About

Instagram

Monday, October 27, 2014

Pray


My dearest future husband,

My expectations are not of a princess. I do not need all the riches of the world. All I ask is that you are rich with knowledge. Please do not feel threatened by labels and certificates. They mean so much less than the knowledge of Islam I pray you possess. I pray that you’ll be my other half who will help me answer our children’s’ questions when I have no idea what to say. I pray you be there to finish my sentences and teach me where I am lacking, for I know I am.
I do not expect you to be as beautiful as Prophet Yusuf (‘Aalayhi Salam), I will be grateful enough you becoming the light of my eyes. If we were meant for each other, if I am the lucky girl Allah created for you, then Im sure Allah will bring our hearts together and make us fall in love when we finally meet. How can I expect someone handsome and good looking, when I am but an awkward and clumsy girl.
A Muslimah’s letter written for her future husband, her future partner and the future father to her children. Even though I have yet to meet him, I pray that you are always in the best of health, under Allah’s protection and barakah, no matter where you are.Although there is no way to determine how and where we will meet, my prayers are always with you, so that one day we will find each other under the best of circumstances.
♥♥♥





bapaku pulang dari kota,bawaku berjalan2 naik basikal~

p/s : my sister told me "you are too beautiful to become a monster.:P.".yeahh. i'm looking good with a smile.:)

Sunday, October 26, 2014

yang dikejar tak dapat,yang dikendong keciciran

Assalammualaikum.!

sedar tak sedar,dah hampir 2 bulan aku dalam alam pekerjaan.esok kerja??OMG..!
kenapa isnin nak ke jumaat punyalah lama,tapi weekend tu sekejap je hoi..

kisahnya masa bulan pertama aku berkerja,aku masih lagi dengan 'kejutan budaya'.sebabnya aku rasa apa yang aku jumpa,lecturer aku tak ajar pun masa dalam kelas.tu la,dasar pemalas,semua nak kena suap.dah kerja kena suap sendiri lah.!muntah pun takdak orang nak tolong lapkan uittt.makanya aku rasa bulan pertama kerja adalah seperti mendapat azab kerana termasuk ke salah planet.planet apakah.kenapa orang2 nya begini.kenapa begitu dan begini.aku konfius.mula mencari peluang pekerjaan di company lain.lepas tu kena brainwash dengan bos aku secara berhikmah.pandai bos aku pujuk aku kan.berjaya juga masuk ke bulan kedua.kekekeke

 secara jujurnya,memanglah aku minat kerjaya aku tapi aku tak suka environment kerja aku.sob.sob.sob..bertahanlah kiah.kalau dah takdirnya begitu.mesti korang tertanya2,kenapa aku tak suka environment tempat kerja aku kan.kan.kan..itu lain entry lah.:P

TAPI,kesan dari itu.aku telah mengalami kemurungan serta stress yang menyebabkan berat badan turun,hilang selera makan,ternak jerawat tinggal nak jual balik je jerawat aku kalau laku nak jual lah..kemudian ditambah pula dengan masalah peribadi.mula2 aku tak pasti kenapa dengupan jantung aku jadi laju.dan aku mulai sakit dada.sebab dah tak tahan,aku pun pergilah klinik untuk buat pemeriksaan.hampir 3 jam aku menunggu di klinik kerajaan..tiba-tiba datang seorang pakcik menegur aku.dalam hati aku "pakcik ni lah tengok2 aku dari jauh tadi,lepas tu tersenyum2 kat aku"

"dik..muka adik ni macam isteri pakcik lah"kata pakcik tersebut.
arghhh..sudah.kalau kata macam muka anak dia takpe jugak.ni nak kata aku tua ke apa????..
lepas tu pakcik tu pun sambung berborak..
"pakcik ni datang nak bawak anak pakcik ni sakit kaki terjatuh tadi,mak dia ni muka macam kamu,ada keturunan mamak ke?hidung mancung..manis2.."
ehh.takdelah pakcik.saya jawa dan bugis.dalam hati aku lagi berkata "ada plak mamak mata sepet2..agak2 ler"..
pakcik tu sambung lagi "OHHH..pakcik umur dah 58.isteri pakcik yang mcm muka kamu tu bini nombor 2..ni anak pakcik yang ke-4,umur 8 tahun..pakcik dan bercerai dengan isteri pertama,beza dengan bini no-2 nak dekat 20 tahun..tapi pakcik dan bercerai dengan isteri pertama sebab pakcik kantoi dengan orang kampung masa mengurat bini no-2 dulu.anak pakcik yang sulung hingga no 3 dengan isteri pertama semua dah grad.dah kerja..yang ni no 3,kalau campur dengan isteri pertama dulu..pakcik kerja dekat telekom. ada bla..bla..bla...blallalalalalala"

sebenarnya kalau nak bercerita apa pakcik tu cerita kat aku pasal dia,lebih kurang nak sejam lah.dia ingat aku datang klinik tu sebab nak pergi mandi swimming pool agaknya.yang aku tak faham,apa motif dia cerita tentang kehidupan dan family dia..serta harta2 dia..adakah dia cuba melamar aku untuk jadikan bini yang ketiga???sebabnya sekarang bini no 2 dah mula nak minta cerai.
Astaghfirullah..pakcik.umur dah 58 tu,aku rasa dah cukup matang untuk ada hala tuju.

58 hoiii..bukan 28.dah patut jaga cucu bukan anak kecik.

sekarang ni.bini pertama dah diceraikan.bini kedua pula minta cerai selepas ada 2 anak.

apakah?

p/s : mungkin ada pengajaran yang kita boleh ambil dari kisah pakcik ni.fikir2 kan

Thursday, October 23, 2014

REVIEW : SKINFOOD RICE MASK WASH OFF

Assalammualaikum and hello everyone.!!.:)

Sebenarnya aku ni pencinta produk2 kecantikan.boleh dikatakan setiap produk kecantikan yang berjaya menambat hati aku, aku akan beli.beli set besar terus,lepas tu guna macam trial je..agak2 seminggu dua tak best,aku simpan ataupun buang.sungguh membazir!.cepat terpengaruh.tukar sana sini.setianya tidak pernah.nasib baik kalau bercinta setia.:P.ehh

Makanya,aku terfikir dari membuat pembaziran ada baiknya kalau aku buat kerja kebajikan iaitu share review pada orang ramai melalui blog aku.dalam kepala ni,kalau boleh,setiap produk aku beli,aku nak buat review,cuma rajin tak rajin je.tapi yang pelik,setiap kali datang rajin,bukan pasal review,banyak tentang bab feeling2 je..hehee.jadi,aku berjanji dekat diri sendiri,jom cuba update blog sekali seminggu tentang produk2 yang aku pernah cuba.:).korang setuju tak??

So,berdasarkan tajuk entri hari ini,aku akan review SKINFOOD RICE MASK WASH dari jenama produk muka Korea.teruja tak korang kalau tengok kulit muka pelakon korea.aku kalau tengok movie korea,sebab nak tengok kulit pelakon je,dan makeup yang sangat natural.!.bedah loikeee.5 bintang.!.aku memang tak pernah tengok cerita korea sampai habis.sebab cerita banyak bab2 ni memang aku confirm tidur dan bosan.

al kisahnya aku terbeli produk ni sebab aku tengok muka kawan kerja aku ni cantik dan glowing sangat2 dan dia tak pakai makeup okeyh.aku tanya lah,dia guna apa dan jawapannya product from Korea.tapi disebabkan produk tu cuma hanya stock di Korea,makanya aku sedikit kecewa sebab tak mampu nak beli dekat Malaysia,dia orang kaya,setiap 2 bulan travel Korea,menangis aku dengar.^^

lepas tu, aku terfikir produk korea apa yang ada dekat malaysia ni,sebab korea ni suka guna produk berasaskan organik.google dan google,aku terbaca review tentang skinfood rice mask wash ni bagus untuk lembutkan kulit,bagi licin dan bantu hilangkan blackhead.bila sebut bab licin tu,aku terus membayangkan kulit muka aku umpama Song Ji Hyo.hahahahaharemm..

Kasi chance sikit aku berangan,asyik stress je pasal kerja.uhu.Banyak review tentang rice mask wash off ni dan black sugar.tapi,disebabkan kulit aku jenis sensitif,rice mask wash ni lebih sesuai sebab lebih mild and soft.ada butiran halus.macam 2 in 1 lah..skrub kemudian biarkan dan bilas.



Taraaaaa..bekas yang comel umpama nak makan ice cream vanilla..aku view website skinfood ni dan idea tentang produk ni adalah makanan.nama pun organik kan.setiap produk skinfood ni berasaskan makanan.koran boleh view website theskinfood   
aku suka packaging yang simple dan comel macam ni.            


even lepas kau buka penutup akan ada lagi 1 lapisan macam ni yang tertulis "skinfood since 1957"



ni pula cara-cara guna mask ni

lepas kau cuci muka, biarkan bagi kering kemudian ambil rice mask ni sapu dekat kulit muka dan urut perlahan.jangan tonyoh kuat2 or tekan kuat2..kulit muka ni sensitif tau.urut selama 10-15 minit,kemudian biarkan dalam 5 minit dan bilas.

hasilnya,kulit jadi lembut,bersih,licin dan glowing.aku dah guna 3 kali dan memang ada perbezaan dari hari pertama aku guna.terutama di bahagian hidung,rasa kasar2 sebab whitehead dan blackhead,bila sentuh rasa licin je.cuma masalah bila blackhead dekat bahagian lapisan dalam kulit,mungkin mengambil masa sedikit nak bagi hilang.bagi aku,untuk memiliki kulit yang bersih dan sempurna bak kulit bayi memang tidak mungkin,terutama bila hormon kau bertukar2.baru nak hilang parut,naik jerawat lain.dah kerja kau kena beli ubat jerawat,ubat parut..ahhhh.pokai aku macam ni.!.
takpe.usaha tangga kejayaan.chaiyok!!!..heeee.*tayang gigi sambil kembangkan hidung*


ni lah teksturnya..macam cream yang kemudian ada butiran halus2.tak rasa kasar pun dekat kulit


1st time guna aku tak berapa suka sebab bila cream,kulit rasa macam berminyak.aku suka kulit matte..tak suka glowing macam mak datin tu..nak macam anak dara datin..:P.
TAPI..lepas masuk kali ke-2 dan ke-3..aku dah rasa perubahan kulit,nak sapu bb cream dan bedak pun senang.

Kesimpulannya,aku akan habiskan guna dan tengok apa hasilnya untuk jangka masa lagi lama.
kalau elok,aku akan discontinue peeling gel dari korea yang agak pricey tu.produk apakah???tunggu entri2 di kemudian hari k.^^..sebab peeling gel tu dah nak habis ceritanya,tu yang nak cari sesuatu yang berkesan dan lebih murah.

P/S : sorryyy gambar agak gelap dibawah sinaran lampu tidurku.tak sabar nak update katanya.


SKINFOOD RICE MASK WASH OFF

HARGA : RM44
LOAKASI : DISEMUA SKINFOOD STORE SELURUH MALAYSIA
TEKSTUR : CREAMY DAN BUTIRAN HALUS
RATING : 4.5/5

RECOMMENDED

next entry 


korang pilih nak yang mana?



Sunday, October 19, 2014

REVIEW : SERI CANTIK COLLAGEN


Salam..

lama rasanya x buat review produk kecantikan kan.cewahh.so harini nak perkenalkan 1 produk baru iaitu seri cantik collagen yang tengah meletup2 famous sekarang.asalnya dapat tahu produk seri cantik collagen ni dari salah seorang kawan aku yang menjual produk ni.katanya bakal pengantin kalau nak berseri boleh cuba produk ni.:P

Hasil dari seri cantik collagen ni :
1.mencerahkan kulit
2.menganjalkan kulit
3.mengatasi masalah kedutan
4.mengecilkan pori2, masalah jerawat dan jeragat
5. kuatkan rambut rapuh, kuku dan bantu untuk langsingkan badan
6.membuang toksin
7.hilangkan bau miss V
8.stabilkan kitaran haid
9.bantu tambah tenaga..sangat sesuai siapa yang cepat rasa letih.isteri bekerja,surirumah mahupun student bz kelas dan aktiviti seharian.
10.menegangkan payudara dan punggung
11. mencantikkan dan menaikkan seri dalaman & luaran

so, harini kita test market nak menjual pulak.siapa berminat boleh whatsap aku

0167736732 (WHATSAP)
0136418611 (MESEJ)
apricotpie91@gmail.com (EMEL)

kesemua order akan direply mengikut keadaan masa yang sesuai.tapi,jangan risau..cepat atau lambat pasti akan reply dalam masa 24 jam.:))

Harga seri cantik collagen ni 

RM159 SEMENANJUNG
RM169 SABAH & SARAWAK

Korang boleh cuci mata tengok testimoni gambar di bawah



ready untuk postage !!


"tak pakai bedak dan krim pun nampak macam pakai"..teruja kan bila kita takpayah bersusah payah lagi nak cover muka mekap tebal2..jaust naked and bare face.dengan pengambilan seri cantik collagen ni,korang tak perlu risau lagi dengan masalah kulit kusam. memang sangat berbaloi dan recommended.




apa tunggu lagi?jom order.cara paling mudah dan jimat dengan whatsap sahaja.:))


lihat.testimoni dari pengguna.kalau bagi testimoni sendiri.mesti yang 'good2' je aku bagi kan.haha..test bagi orang lain jugak pun menjadi.alhamdulillah..perubahan bukan setakat bahagian muka je..tapi keseluruhan badan.anjal sana sini..hehe