About

Instagram

Tuesday, August 11, 2015

PENANGAN TATI SKINCARE MEMANG TERBAIK HABIS

Salam.

Haritu masa mula2 preggy memang malas sangat nak pakai produk2 ni.even bedak or pencuci muka pun tak.inikan pula toner n moisture bagai lah..sepanjang preggy ni memang susah sangat jerawat nak muncul.tapi kalau muncul mesti ada kesan parut dan jadi merah2..paling ketara bila kulit jadi kering.baru tahun perasaan orang kulit kering ni macam mana.sebab dulu kulit berminyak,rasa susah nak ber mekap or nak pakai moisture pun jadi takut sebab nanti muka jadi shinning uolsss..kalau guna kertas minyak tu dah boleh perah balik buat goreng ikan.huuuu..

disebabkan simptom ibu mengandung rasa rimas nak tepek2 krim ke apa kat muka..jadi muka pun togel dan pergi kerja pun ditegur offismate kenapa muka pucat.tu sebab tujuan utama mekap dulu untuk mengelakkan pertanyaan dan juga pandangan kurang senang.bukanlah mekap sampai tebal 7 inci.cukuplah macam bagi muka nampak 'fresh'.

Tapi,selepas 6 bulan,aku mula try satu skincare ni.walaupun dalam hati,ni mesti guna sejap lepas tu dah boring and malas. Nama produk tu TATI SKINCARE. Kalau korang nak cuba,jimat beli set percubaan dahulu cuma RM100 dan postage adalah FREE.eh zaman sekarang ni kalau orang bagi FREE,ambil je k,jangan banyak songeh tanya kenapa free.eheh.

Dalam 1 set percubaan tu ada 5 items, ianya termasuk cleanser,day cream,sunblock,night cream dan treatment cream. 5 barang nak guna,memanglah aku guna dengan penuh kesabaran sebab nak cantik punya pasal.hahahaha.walupun kekadang ada skip sebab kemalasan.tapi dalam malas2 aku tu pun hasilnya superb jugak okeyh..jangan cakap hakak tak payung ye.

Skincare ni mampu buat kulit korang jadi glowing tanpa tepek bb cream,cc cream,dd cream,foundation dan apa sahaja yang buatkan korang terpaksa remove bila nak solat.kiranya kulit bebas masalah tanpa mekap.cewahh..jimat masa kan.nak solat pun tak perlu bazir beli makeup remover ke apa.cuma kalau nk pergi event besar2,boleh lah korang tepek mekap sikit,itupun hasilnya dah kebaaaaabooomm..ni cakap berdasarkan pengalaman sendiri ye.

Malas nak bebel panjang,korang tengok hasil aku guna sendiri.


ini gambar original takde editing. sumber cahaya pun sama je. Dalam masa sebulan dengan pakai ada on off pun dah dapat hasil macam ni.kalau guna berbulan dan tak pernah skip lagiiiii lah.!.aku memula cuba pun sebab tengok hasil dari orang lain.cumanya orang lain pakai lagi liciiiinnnn sebab deorang konsisten.hikhikhik..^^.ni takde mekap.cuma guna cleanser,day cream kemudian gunakan sunblock. aku ni kalau guna apa2 produk pun,bila setakat nak pergi kerja malas nk menepek mekap semua.sebab nanti nak solat zuhur dan asar,2x nak kena bersihkan muka.leceh.

Kalau korang tanya tekstur krim macam mana.aku berani cakap ini 1st krim yang aku rasa tak melekit dan senang sapu dekat muka.rata.bila senang sapu dan rata,guna sikit je dah boleh cover 1 muka.jimat.size 5gm ni untuk aku boleh tahan 1-2 bulan.tapi kalau aku nak dekat 2 bulan pun masih bertahan.sebab day cream tu banyak.lepas cuci,muka rasa lembut je.lepas tu produk ni mencerahkan.bukan memutihkan macam pengelupasan jadi merah2 ye.die jadi lebih cerah dengan muka nampak fresh dan glowing.beshhhhh argh.!


bukti aku sendiri guna tati skincare ye.siap posing sebelum pergi kerja. :P.

ini pula kalau ditambah dengan mekap.sekata cantik dan tahan lama.yang ni cuma guna foundation,bedak,eyeliner dan lipbalm.simple je.:)


so,sebab aku dah guna,jadi nak korang pun cuba.sebab produk ni memang best.oh ye,produk ni pun ada loose item tapi hanya 10gm je..kemudian kalau nak tambah toner dan serum kena beli asing.tak termasuk dalam set.

Jadi, kalau korang baru nak mencuba dan tak cukup budget,boleh cuba dulu 5 in 1 set ni. Harga cuma RM100 dan postage FREE.

Siapa nak order boleh text aku di telegram 0136418611

ATAU 

Emel apricotpie91@gmail.com

Korang juga boleh follow aku di instagram @bellahaul

sila click @ BELLAHAUL

Dekat situ aku selalu update review or testimoni dan gambar semua update situ.Minta maaf if korang minta nombor whatsap.sebab hp asyik hang penuh mesej dengan pelbagai group. Jadi korang boleh download apps telegram ye.dia macam whastap jugak.:).ok lah korang,untuk maklumat terkini semua korang boleh dan SILA follow instagram BELLAHAUL okey.

SEMOGA KETEMU LAGI :D






4 comments:

  1. Assalam..kalu preggy 5minggu bleh guna produk TATI ke?

    ReplyDelete
  2. Assalam..kalu preggy 5minggu bleh guna produk TATI ke?

    ReplyDelete
  3. Salam. Gamba mula2 akak mcm gmba budak remaja jer. Cantik lah muka akak. Hehe still pakai ke produk ni kak?

    ReplyDelete