About

Instagram

Tuesday, December 13, 2016

Kesan makan produk shaklee

Salam

Lama tak update blog sebab busy dengan anak.hehe.

Sebenarnya dah lama nak share dengan korang tentang testimoni makan shaklee ni. Masuk tahun ni dah 6 tahun aku consume shaklee. WOOOWW..tak sangka boleh setia selama ini.ahakss.Orang yang kenal aku, mesti tahu aku ni jenis bukan setia pada 1 produk.Tengok testimoni orang putih cantik,aku pun nak cuba.tapi bertahan sebulan dua je.tak tahulah kenapa.Tapi dengan shaklee ni sebab dah serasi dan kena pulak dengan budget.Senang nak maintain.Lagipun ianya supplement.bukan ubat yang mengadungi dadah.

Bermulanya makan supplement shaklee ni sebab aku google tentang supplement yang bagus untuk jerawat resdung. YES ! aku memang ada masalah resdung dan alergik habuk serta seafood. So bila kau google tu banyakk sangat review tentang kebaikan supplement shaklee ni.

1st set shaklee yang try adalah set skin. Dalam basic set ni ada vit c, b complex, alfalfa (alergic / resdung) dan vit e. aku beli trial pack untuk 30 hari. Bila start nampak kesan yang positif ,aku kumpul duit sikit-sikit untuk beli set besar. Memang berbaloi sebab tahan 4-6 bulan.

KESAN POSITIF SET SKIN SHAKLEE yang aku dapat :

- jerawat makin berkurangan

-jerawat belakang badan dah takde (yes aku pernah ada masalah jerawat belakang badan sebab resdung)

-dah takde bersin2 setiap pagi.jarangggggg sgt kena 
bersin.melainkan kalau aku tak control makan.

-badan lebih bertenaga, tak mengantuk dalam kelas

lepas masalah resdung aku dah makin ok..aku tambah ESP shaklee untuk hilangkan parut hitam. mula-mula memang fokus parut kat muka je.lepas 3 minggu, aku perhati parut muka makin pudar, dan paling best parut luka kat kaki aku pun makin pudar !!..2 bulan dah hilang.padahal tu parut hitam yang aku memang pasrah je kalau die nak kekal.tapi sebab tak putus asa, berusaha konsisten makan ESP SHAKLEE alhamdulillah dengan izin Allah ianya berkesan. sejak daritu baru aku faham kenapa ESP SHAKLEE ni sangat laku keras. hehe.

lepas habis belajar,aku masih maintain makan supplement shaklee ni. kebaikan bukan untuk kulit je,tapi ianya baik untuk kesihatan badan.contoh vit e untuk jantung, vit c untuk antibodi, b complex untuk brain dan tenaga, esp shaklee ni kalau sehari x minum memang lain macam rasanya.eheh

lepas kahwin, alhamdulillah masa preggy pun aku maintain juga kecuali vit e dan alfalfa tidak sesuai untuk wanita mengandung.ESP tak pernah tinggal.

KESAN POSITIF SEMASA MENGANDUNG yang aku dapat :

-hb aku maintain 13.2

-berat aku naik konsisten,walupun awalnya sebulan naik 4kg sebulan,lepas kena minum air gula terus amalkan makanan yg sihat dan kawan manis.hahaha.bila berat konsiste,total naik 10kg..turun pun cepat

-kulit baby alhamdulillah cantik,tak sensitif,senang jaga
-baby sihat tak banyak ragam..

-lepas bersalin berpantang pun dengan set yang sama.mudah dan jimat.tak perlu tukar2 :)

.
.
so kepada ibu2 yang tengah mengandung nak cari supplement apa yang sesuai untuk mengandung dan berpantang,korang boleh try shaklee. jimat dan selamat.

boleh whatsap bella 019.6761074. Kita bagi harga special :))

BELLA SID SHAKLEE
019.6761074